Ott voltunk a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hokimajálisán

A Felcsíki Műjégpálya szomszédságában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) egynapos programot szervezett pénteken Hokimajális néven a képzési rendszerében részt vevő szakemberek, játékosok és szülők számára.

A majális elsődleges célja az volt, hogy a gyerekek és a szülők jobban megismerjék egymást, és jobban összekovácsolódjon a székelyföldi jégkorong társadalom. A kedvezőtlen időjárás ellenére nagy érdeklődésnek örvendett a rendezvény. A családi és sportprogramok mellett díjátadó ünnepséget is tartották, ahol a véget ért szezon kiemelkedő SZJA-s sportolóit jutalmazták.

A rendezvény ideje alatt a Székelyföldi Jégkorong Akadémián látogatást tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki megtekintette a nemrég átadott orvosi és metodikai központot, majd a majális területén találkozott az SZJA-s jégkorongozókkal.

Délután egy jótékonysági jégkorong gálamérkőzést nézhettek végig a felcsíki Műjégpályára kilátogatók. Csíkszék hokisai Gyergyószék hokisai ellen léptek jégre, az előbbiek a Sportklub, utóbbiak a GYHK-s színekben.

A barátságos hangulatban lezajlott mérkőzésen a csíkszékiek 8-3 arányban győztek. A két csapatban a csíkszeredai Sportklub, a Sapientia U23 és Gyergyói HK jégkorongozói léptek jégre. A mérkőzés alatt a kicsik számára egy jutalomkoncert zajlott a színpadon a Mozsikácska együttessel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?