Zengőovival várja a legkisebbeket a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Első alkalommal tartanak zenei foglalkozásokat a legkisebb korosztálynak a Csíkszeredai Régizene Fesztivál keretében szervezett Nyári Egyetemen. A Zengőovi foglalkozásainak „végeredménye” számos megtanult dal és ritmus, kipróbált különleges hangszer lesz.

Újdonságot jelent a Csíkszeredai Régizene Fesztivál több évtizedes történetében, hogy ebben az évben a kisebb gyermekeknek is lehetőségük van a Régizene Nyári Egyetemen bekapcsolódni az éneklésbe, „zenebonálásba”. A Zengő Tér rendezvénytermében ugyanis három napon át várja a legkisebbeket Ádám Rebeka zenepedagógus, hogy a fesztivál tematikájához igazodva a természethez, növény- és állatvilághoz kapcsolódó gyermekdalokat, énekeket tanuljanak, „zengjenek”.Ádám Rebeka | A szerző felvételei

Az első alkalommal, kedden „telt házzal” indult útjára az új program, közel 30 apróságot vittek el szüleik a Zengőovi több mint két órás foglalkozására. A gyerekeket ritmushangszerekkel, furulyával, interaktív meséken keresztül vezette be a régizene világába Ádám Rebeka, valamint hangulatkeltő gyermekjátékokkal színesítették a foglalkozást.

Mint a Maszol érdeklődésére a foglalkozásvezető elmondta: óvodás korosztálytól negyedik osztályosokig várták a jelentkezőket a foglalkozásokra.

„Az idén a fő téma a természet a fesztiválon és én is igyekeztem e köré csoportosítani az énekeket. Madárkás, állatos, növényes, virágos dalokat hoztam. Ezeket tűzdeljük meg ritmusgyakorlatokkal, amely során különböző ritmushangszereket vehetnek kézbe és szólaltathatnak  meg a gyerekek” – részletezte Ádám Rebeka.

A két órás foglalkozásokra három napon át várják a gyerekeket, csütörtökön egy nyitott foglalkozás keretében zárják majd le a zeneovit, amikor a szülők is megnézhetik, meghallgathatják, mit tanultak a kicsik. A záró alkalommal a tervek szerint a gyerekek zenei kíséretével fognak előadni egy mesét is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?