Váratlan felmondás – illetlen viselkedéssel vádolta meg Weinberger Attilát a kabinetfőnöke

Illetlen megjegyzések, megvető kijelentések és „diktatórikus” hangnem – ezekkel a jelzőkkel vádolta meg felmondólevelében Weinberger Attilát, a Román Kulturális Intézet (ICR) alelnökét kabinetfőnöke, Magadalena Zander. A közismert blues-zenészt sokkolta munkatársa távozása.

A Libertatea birtokába jutott felmondólevélben Zander azt állítja, hogy Weinberger gyakorta megsértette a belső rendszabályzatot, mint ahogyan a méltóságteli munkavégzéshez való joga is sérült munkaadója viselkedése miatt. „Illetlen, megalázó és megvető megjegyzéseket tett rám és a kollegákra, az emberi és szakmai képességünkre” – idézte a lap a kabinetfőnököt. Zander szerint az ICR alelnökének ellentmondásos, „diktatórikus” viselkedésmódja ellenséges munkakörnyezetet teremtett. „Felemelte a hangját, saját belső rendszabálya alapján nem volt lehetőségünk arra, hogy megkérdőjelezzük a szakmai tevékenységet (…) Úgy vélem, hogy a kapcsolat valóságos munkahelyi zaklatáshoz is hasonlítható” – fogalmazott. Ezen túlmenően, a Libertatea alapján Zander Weinbergernek megfogalmazott értesítésében agresszívnak és erőszakosnak nevezte a viselkedését.

Fotó: Weinberger Attila Facebook-oldala

Weinberg Attila hivatalos állásfoglalása alapján viszont „normális paraméterek között”, és jó volt az együttműködésük. Meglepte bizalmasa felmondása, hiszen öt éven át dolgoztak együtt – korábban a művész ügynöke is volt. „Miután kineveztek az ICR alelnökévé felkértem, hogy legyen a tanácsadói csapatom tagja, rábíztam a kabinetfőnöki tisztséget. Jól együttműködtünk. Több elismert projektet is létrehoztunk közösen” – olvasható abban az állásfoglalásban, amely az ICR kommunikációs irodája továbbított lapunknak. Az alapján a Zander által felhozott vádakra reagálva Weinberger leszögezte: „munkánk igényességet követel meg, az intézményi környezet újdonsága, mint ahogyan a kabinet hatékony működését célzó, közösen elfogadott szabályok mindannyiunkra lelki nyomást helyeztek; stresszt okozott, amit korábbi együttműködésünk során nem tapasztaltunk. Ennek megélése és értelmezése valószínűleg személyfüggő”.

De, hogy hogyan élte mindezt meg Weinberger? „Maga a lemondás ténye is sokkolt” – vallotta meg lapuknak a művész, aki úgy érzi, hogy egy nagyon értékes, bizalmi emberét veszítette el Zander távozásával. Bevallása szerint sokat gondolkodik a történteken, és nincs igazságtartalma az ellene felhozott vádaknak. „Ilyet most élek át először. Nagyon sajnálom, remélem, hogy idővel minden feszültség feloldódik. Nagyon jó dolgokat csináltunk Magdával, én sem értem. Hagyjuk ennyibben” – fűzte hozzá, hangsúlyozva, hogy sok sikert kíván egykori munkatársának.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?