Tömegesen felmondtak a sepsiszentgyörgyi kórház neurológiai osztályának orvosai

Egy hónap múlva, júliustól a sepsiszentgyörgyi kórház neurológiai osztályán az orvoscsapat csupán fele teljesít szolgálatot, miután a jelenlegi kilenc ideggyógyászból öten „személyes vagy nem személyes okok miatt” felmondtak, illetve magánkórházba vándoroltak.  

András Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi megyei kórház igazgatója szerint kénytelenek lesznek átszervezni a neurológiai osztályt és egyes napokon a sürgősségi esetek egy részét átirányítani a brassói kórházba. Magyarázata szerint öt ideggyógyász orvos döntött úgy, hogy elhagyja a közkórházi rendszert és július 1-i határidővel felmondott.

Fotók: sepsiszentgyörgyi kórház

Az orvoshiány miatt nem tudják majd teljes mértékben lefödni az ügyeleteket, mert a kórházban maradó négy neurológus orvosnak a poliklinikán és a kórházi osztályokon is helyt kell állnia. Azokon a napokon, amikor nem tudják biztosítani az ügyeleteket a sürgősségi eseteket a brassói kórházak fele irányítják át és a trombolízis riasztásokat mentővel közvetlenül Brassóba szállítják – mondta sajtótájékoztatón András Nagy Róbert. A kórházigazgató szerint július 1-től a járóbeteg rendelő tevékenységét is átszervezik, a konzultációkat a két neurológiai rendelő közül csak az egyikben fogják ellátni.

Mint arról beszámoltunk, nemrég a sepsiszentgyörgyi kórház részben szétszéledt egészségügyi csapata május közepén elnyerte a nemzetközi ESO Angels legmagasabb kitüntetését – a gyémánt fokozatot a stroke-os, azaz agyi érkatasztrófában szenvedő betegek ellátásának gyorsaságáért és hatékonyságáért mivel elérték azt, hogy átlagos beavatkozási idő, a stroke-os betegnek a kórházba való belépésétől a speciális beavatkozás megkezdéséig 31 perc 90 másodpercre csökkent.

András Nagy Róbert szerint a felmondásokat követően alapjaiban újra szervezik a kórház neurológiai osztályát, de problémát jelent, hogy az állások zárolva vannak és nem tudnak alkalmazni. Tárgyalnak négy ideggyógyásszal, akik közül ketten szakorvosok, másik kettő most fejezi be a rezidensképzést és szeretnék, ha más városból áthelyezhetnék őket a sepsiszentgyörgyi kórházba.

A sepsiszentgyörgyi kórház neurológiai osztályán havonta átlag 140 beteget látnak el, míg a poliklinika neurológiai kabinetjeiben évente 6000 konzultációt végeznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?