Változatos programokkal készülnek Sepsiszentgyörgyön a Múzeumok Éjszakájára

Gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket a Székely Nemzeti Múzeum, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér és az Erdélyi Művészeti Központ június 22-én. A Múzeumok Éjszakája alkalmából az intézmények 18 órától egészen éjfélig nyitva tartanak.

A nyári napfordulóhoz legközelebb eső szombaton, 2024. június 22-én, a Múzeumok Éjszakája alkalmából a Székely Nemzeti Múzeum, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér és az Erdélyi Művészeti Központ 18 órától egészen éjfélig gazdag programkínálattal vár minden érdeklődőt – az egészen kicsiktől a felnőttekig.

Székely Nemzeti Múzeum/ Forrás: Wikipédia

Ugyancsak ezen alkalomból, a három intézmény Egyéjszakás kaland címmel közös kvízjátékot is hirdet. A győztes csapat nyereménye egy négyszemélyes vacsora, 500 lej értékben a Szentgyörgy Pince Étterem felajánlásával, ajándékcsomag és exkluzív látogatás a Székely Nemzeti Múzeum tornyában. A második és harmadik helyet megszerző csapatok további meglepetés-nyereményben részesülnek.

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérbe, illetve az Erdélyi Művészeti Központba való belépés ingyenes. A Székely Nemzeti Múzeum programjait a hét év felettiek egy jelképes 5 lejes belépő ellenében élvezhetik.

Június 22-én, szombaton18–22 óra között zajlik majd az Egyéjszakás kaland kvíz mindhárom intézményben. A játékra 2-4 személyes csapatok jelentkezését várják a regisztrációs felületen június 20-ig.

Az Erdélyi Művészeti Központban 18 órakor kezdődik Benedek Ágnes színművész tárlatvezetése a T. SZŰCS Ilona és TÓTH László retrospektív tárlatban. 19 órától műhelyfoglalkozásokra kerül sor: a mininyomdát Kusztos Attila, az agyagozást Hosszú Zoltán, a gélprintet a Föld Szint, az interaktív gyerekfoglalkozásokat Mátyás Noémi közreműködésével próbálhatják ki az érdeklődők. A Csendéletrendezés és -fotózás Jakabfi Edit, Gaudi Tünde és Barabás Zsolt irányítása alatt jön létre. 22 órától a Luiza Zan & Jazzpar Trio koncertjére várják az érdeklődőket.

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben 18 órától kreatív műhelyfoglalkozásra kerül sor a Beszámolók egy túlságosan zajos magányról című kiállításhoz kapcsolódóan. 21 órától Mădălina Brașoveanu mutatja majd be a tárlatot.

Forrás: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

A Székely Nemzeti Múzeumban 18 órától a Kőleves című, gyerekeknek szóló zenés játékot mutatjak be a KŐszínház független táruslat. Szintén 18 órától zajlik majd a KépMűhely Kolumbán Hanna képzőművésszel, fotótranszfer gyerekeknek, valamint Zsurmoló népi játékok szintén a legkisebbeknek. 19 órától Pénzes Loránd történész tárlatvezetésével ismerhetik meg az érdeklődők a Géniuszok a hősök mögött című időszakos kiállítást. 20 órától József Álmos helytörténész tart előadást Sepsiszentgyörgy régi képeken címmel, majd 21 órától a Bevezetés a gömbpanoráma világába elnevezésű programon vehetnek rész a látogatók Toró Attila fényképésszel.

22.55-től kihirdetik az Egyéjszakás kaland kvíz nyerteseit, 23 órától A nő: a Voces Női Kar koncertjére várnak mindenkit, majd az est lezárásaként 23 órától Múzeum-mozi lesz az intézmény Bartók teremben, valamint fényinstalláció a kertben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?