Tökéletlen anyákról forgatja új filmjét Pedro Almodóvar

Madres paralelas (Párhuzamos anyák) lesz a címe Pedro Almodóvar új filmjének, amelyben az Oscar-díjas rendező ismét Penelope Cruzzal dolgozik, írja a Variety.

Cruz mellett a szereposztás tagja lesz a San Sebastián-i filmfesztiválon legjobb színésznő díjával kitüntetett Aitana Sánchez Gijón, a pályakezdő Milena Smit (No matarás), Israel Elejalde (Veneno), illetve Almodóvar két régi munkatársa, a rendező első nemzetközi sikerfilmje, a Nők a teljes idegösszeomlás szélén (Mujeres al borde de un ataque de nervios) című filmben együtt játszó Julieta Serrano és Rossy de Palma.

Almodóvar a tavaszi lezárás alatt fejezte be a forgatókönyvet, amelyben három anya életét követi párhuzamosan. A rendező elmondta, hogy ezek az anyák különböznek azoktól, akik eddig megjelentek a filmjeiben, mint fogalmazott, most a tökéletlen anyák foglalkoztatják. A forgatás márciusban zajlik majd.

A spanyol rendező számos filmjében foglalkozott az anyasággal, többek között az Oscar-díjas Mindent anyámról (Todo sobre mi madre) és a 2006-ban Oscar-díjra jelölt Volver című alkotásaiban. A legutóbbi, Fájdalom és dicsőség (Dolor y Gloria) című filmjében több jelenetet a saját anyjához fűződő kapcsolata ihletett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?