Kilépett Donald Trump az amerikai színészcéhből, mielőtt kirúgták volna

Donald Trump volt amerikai elnök kilépett az amerikai színészcéhből (SAG-AFTRA ), miután az egyesület januárban bejelentette, hogy elindítja ellene a kizárási eljárást a Capitolium ostromában betöltött szerepe miatt, írja a Variety.

Donald Trump csütörtökön küldött felháborodott hangú levelet a SAG-AFTRA-nak, amelyben azt írja, hogy az egyesület nem tett érte semmit, ezzel szemben ő büszke a filmszerepeire, ráadásul politikusként sokat tett a korábban „halódó” televíziós iparágért. Mint írta, kilép az egyesületből. A színészcéh válaszként csak annyit írt: „Köszönjük!”  

A volt amerikai elnök egyébként 1989 óta tagja a színészcéhnek, és több filmben saját magát alakította, többek között a Reszkessetek, betörők! 2-ben (Home Alone 2). Az egyesületből való kilépése nem jelenti azt, hogy ezután nem vállalhat filmszerepet, de jelzi azt, hogy a szakma ezt elfogadhatatlannak tartja, írja a Variety.

A SAG-AFTRA elnöke, Gabrielle Carteris azzal érvelt a Trump ellen indított kizárási eljárás mellett, hogy a volt államelnök téves információk terjesztésével járult hozzá a Capitolium január 6-i ostromához, ezzel pedig veszélybe sodort újságírókat, akik közül néhányan tagjai a céhnek.

A SAG-AFTRA egyébként szerdán tette közzé az éves díjaira jelölt filmek és alkotók listáját. A Golden Globe-díjakat odaítélő, Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) után ez a szervezet is jelölte a legjobb női főszereplő díjára Vanessa Kirbyt, Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének főszereplőjét. A győzteseket április 4-én hirdetik ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?