Több mint 800 esemény, 80 helyszín: kezdődik a szebeni színházi fesztivál

Pénteken, június 24-én kezdődik és július 3-ig tart a Nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál. A tíz napos rendezvényre 75 országból érkeznek résztvevők, több mint 800 eseményre várják a közönséget 80 helyszínen.

A nyitónap látványossága a #findBEAUTY című drónelőadás lesz, amely a szokásos tűzijáték-showt helyettesíti környezettudatosabb megoldással. Az EVSKY fényshow-ját 200 speciális drónnal valósítják meg, és a fesztivál idei témájához, a „szépséghez” igazodik. A zenét a szebeni színházzal rendszeresen közreműködő Vasile Şirli szerezte.Fotó: a FITS Facebook-oldala

A szebeni színházfesztiválon több kortárs cirkusz, mozgásszínház, prózai színház, emellett koncertek, konferenciák, különleges események is helyet kapnak beltéri és kültéri helyszíneken. A fizikai formában megrendezett előadások mellett online tartalmat is kínál a rendezvény, az így közvetített előadásokra külön bérletet hirdettek meg.

A programban szerepel többek között a kolozsvári Reactor független színházi műhely Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois című kétnyelvű előadása Kató Emőke főszereplésével, Andrei Măjeri rendezésében és a Luxemburgi Nemzeti Színház Székek című Ionesco-előadása, amelyet Tompa Gábor állított színpadra. A teljes program ide kattintva érhető el, jegyek pedig a fesztivál honlapján kaphatóak, de számos ingyenes programot is kínálnak a szervezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?