Szórványturnéra indul a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

Szórványturnéra indul és öt nap alatt öt településen lép fel szeptember 9–13. között a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.

A táncegyüttes sajtóközleményben tudatta, hogy ezen alkalommal az Erdélyi tánckóstoló című előadását mutatja be szeptember 9-13-a között Szászrégenben, Désen, Vicén, Magyardécsén és Besztercén.

A műsor az erdélyi kis tájegységek táncrendjeit, ezen belül néhány falunak, illetve néhány kiemelkedő táncosnak a táncait mutatja be. Az előadás mozaikszerűen lett felépítve és a különálló darabjait az együttes tagjai az általuk választott tájegység táncával képezik egy egységes műsorrá.

Az előadásban mezőkölpényi, magyarszentbeneki, széki, vajdaszentiványi, kalotaszegi, magyarpalatkai táncokat mutatnak be. A koreográfiákat Kelemen Szilveszter, Gábor Dénes, Kósa Mária Gabriella, Császár Szabolcs, Bara Szabolcs, Szabó László állította össze. A műsort Szabó László, György Katalin szerkesztette.

A turné programja és helyszínei

  • Szászrégen – szeptember 9., 19:00 óra, Eugen Nicoară Művelődési Ház
  • Dés szeptember 10., 19:00, Dési Arta Művelődési Ház
  • Vice – szeptember 11., 19:00, Kultúrotthon
  • Magyardécse – szeptember 12., 17:00, Kultúrotthon
  • Beszterce szeptember 13., 19:00, George Coşbuc Művelődési Ház

A turné az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Csoóri Sándor Alap, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósul meg.

(Címlapképi illusztráció forrása: Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Facebook-oldala. Fotó: Demeter Arnold)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?