Összefogják a székelyföldi előadókat: társulattá alakult a Székelyföldi Nagyprodukció

A Sepsiszentgyörgyön színre vitt István, a király című rockopera sikerén felbuzdulva önálló társulatba szerveződött az előadás több száz fős résztvevője – megalakult a Székelyföldi Nagyprodukció Társulat, amely a nagy sikerrel bemutatott István, a király előadás szólistáit, rockzenekarát, szimfonikusait, kórustagjait, táncosait, valamint alkotó- és szervezőcsapatát foglalja magába.

A társulatba való szerveződés célja, hogy összetartsák az erdélyi és székelyföldi előadóművészeket, újabb produkciók színre vitelével új élményeket adjanak a közönségnek. A Székelyföldi Nagyprodukció Társulat március 16-án egy új produkcióval jelentkezik: a Rabok legyünk vagy szabadok? című, nagyszabású zenés és verses összeállítással a nemzeti ünnep alkalmából tisztelegnek a magyar hősök előtt, mely méltó zárása lesz az idei sepsiszentgyörgyi március 15-i rendezvénysorozatnak.

A Székelyföldi Nagyprodukció Társulat repertoárjának ezután is része lesz az István, a király rockopera, de emellett a következő időszakban kisebb-nagyobb zenés, színházi előadásokkal készülnek, és feltett szándékuk, hogy minél több társulati tagot foglalkoztassanak a 27 szólistából, 33 szimfonikusból, 63 táncosból, több mint 100 kórustagból, akik számára az öttagú rockzenekar biztosítja a zenei alapot. Ugyanakkor megtartják az alapkoncepciót, hogy kizárólag erdélyi, székelyföldi előadóművészekkel állítanak színpadra zenei és színházi előadásokat.

Dancs Zsolt, a társulat producere felidézte, hogy a koronavírus-járvány kitörésének évében, 2020-ban első alkalommal bemutatott István, a király rockopera sikerét látva fogalmazták meg, hogy szeretnék, ha ez a lelkes csapat együtt tudna maradni. „Most megerősíthetem, hogy a társulat fennmaradt, és együtt szeretne maradandó kulturális élményeket nyújtani” – mondta Dancs Zsolt, aki szerint márciusban, új előadásukkal a magyarság egy újabb fontos eseményét, az 1848–1849-es forradalmat és szabadságharcot idézik meg.

Kolumbán Zenge gyártásvezető arra mutatott rá, hogy a Székelyföldi Nagyprodukció Társulat ugyan még nem rendelkezik intézményes háttérrel, de produkcióik mögött teljes mellszélességgel kiáll a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Vox Humana Kulturális Egyesület, amelyek biztosítják, hogy egyre több előadást tudjanak színpadra állítani.

Rabok legyünk vagy szabadok?

A Székelyföldi Nagyprodukció Társulat legújabb előadása március 15-e szellemében készül. A zenei előadást a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében mutatják be március 16-án, csütörtökön 17 órától és 19.30-tól. Az előadás illeszkedik a Petőfi 200 emlékévhez, a repertoárban Petőfi-versek hangzanak el szavalatként és megzenésítve egyaránt, de hallható lesz néhány részlet a Kormorán együttes – A költő visszatér című szerzeményéből, és nem maradnak ki az István, a király rockopera kiemelkedő dalai sem.

Fotó: Székelyföldi Nagyprodukció / Zsigmond István

A klasszikus, március 15-i témájú dalok mellett népzenei összeállítás, a Szózat és a magyar, illetve székely himnusz is hallható lesz. Az ünnepi koncerten közreműködik a Sepsi Kamarazenekar, a Kincskeresők Néptáncegyüttes, valamint a Voces Kórus is.

A koncertre február 24-én, pénteken 10 órától lehet jegyet vásárolni Sepsiszentgyörgyön a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint az eventim.ro oldalon. A jegyek ára 50 lejbe kerül, illetve lehet kedvezményes jegyet is váltani 25 lejes áron. A szervezők megjegyzik, hogy csak a jegyek 20 százalékát tudják kedvezményesen kínálni, amikor ezek elfogytak, már csak teljes árú jegyet lehet vásárolni. Az eventim.ro oldalon csak teljes áron lehet beszerezni a belépőket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?