Szabadon Eladom: igényes muzsika született a zenész és író találkozásából

Zenés könyv kiadásának ötleteként indult és koncertként valósul meg a sepsiszentgyörgyi Tinca Teddy blues gitáros és Tamás Dénes író kreatív ötletelése. A Szabadon Eladom elnevezésű projekt ötlete még 2019-ben született meg, amikor a két sepsiszentgyörgyi alkotó a Színházbüfében eldöntötte, hogy együttműködik egy zenés könyv létrehozásában, illetve kiadásában.

Tinca Teddy felidézte, hogy azzal a kéréssel kereste meg Tamás Dénest, hogy írjon neki olyan dalszövegeket, amelyek az igényesség mellett időszerű életérzéseket fogalmaznak meg. A tervek szerint ezeket a szövegeket megzenésítik és egy „zenés könyv” formájában kiadják. Ehhez Vetro Baji képzőművész készített grafikákat, így átfogó művészeti alkotássá válik a könyv.

A járványhelyzet ugyan lelassította a projektet, így a kiadvány még nem jelent meg, ám összeállt egy koncertre való zenei anyag, amely műfajilag sokszínű, így a poptól a dzsesszig, a bluestól a slágeresebb dalokig sok stílust átölelnek, de mindegyikben jelen van a „szentgyörgyi életérzés”. A dalszövegek pedig többnyire a „negyvenes pasik életérzéseit tükrözik”.

Az előadó csapat a dalok megszületésével párhuzamosan kiegészült Pálffy Tibor színésszel, énekessel, Könczey Jenő dzsesszzongoristával, Benedek István basszusgitárossal és Pál Gábor dobossal, akik csütörtökön este 7 órakor a sepsiszentgyörgyi KultúrParkban állnak színpadra.

A koncertre jegyek elővételben kaphatóak a Városi Jegyirodában, illetve az esemény előtt egy órával a helyszínen. A Szabadon Eladom projekt fő célkitűzése továbbra is a megálmodott zenés könyv kiadása, amiből csütörtök este kapnak ízelítőt a résztvevők.

Az Evilági együttes a KultúrPark színpadán

Pénteken este 6 órától a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes Varró Dániel mondókái alapján kialakított Dalóka koncertjével folytatódik a KultúrPark eseménysorozata az ’56-os emlékparkban.

Az Evilági együttes 2011 óta örvendeztet meg kicsiket és nagyokat énekelt versekből, népdal-feldolgozásokból és saját szerzeményekből álló koncertjeivel.

Repertoárjukban kiemelt helyet kapnak a „gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek” szóló műsoraik – ahogy magukról vallják – amelyekben főképp kortárs költők gyermekverseit dalolják, közös zenéléssel, énekléssel és játékokkal megfűszerezve. A koncertre jegyek elővételben kaphatóak a Városi Jegyirodában, illetve az esemény előtt egy órával a helyszínen.

Kapcsolódók

Kimaradt?