Spielmann Mihály és Bartis Attila az Erdély TV-ben

Kiváló marosvásárhelyiekkel készült portréműsorokkal jelentkezik a héten az Erdélyi Magyar Televízió. Szerdán este Spielmann Mihály művelődéstörténészhez látogat a Jó napot! Megjöttem…, csütörtökön este pedig Bartis Attila lesz a Kultúrcsepp vendége.Bartis Attila író lesz az egyik vendég | Fotó: Erdélyi Magyar Televízió

Az idén 75. születésnapját ünneplő Spielmann Mihály az elmúlt évtizedek alatt számtalan fiatalt  inspirált művelődéstörténészként, könyvtárosként, szerkesztőként, közéleti szereplőként,  egyetemi oktatóként, publicistaként, szépíróként. Titulusait, érdemeit, kitüntetéseit hosszasan lehetne sorolni, de inkább ő mesél az elmúlt több mint hét évtizedről Badics Petra műsorvezetőnek, a Jó napot! Megjöttem… című műsorban. Kövessék Spielmann Mihály lebilincselő életútjáról szóló beszélgetést szerdán este 9 órától.

Fotó: Erdély Magyar Televízió

Másnap este szintén este 9 órakor jelentkezik a Kultúrcsepp, benne a Bartis Attila, József Attila-díjas íróval, fotográfussal készült riport. A marosvásárhelyi születésű írónak Budapest mellett, Jáva szigete lett választott otthona. Bemutatkozó regényét, A sétát 1995-ben írta. Második regényéből, A nyugalomból, amelyet közel 30 nyelvre fordítottak le, színházi előadás és film is született. Közben novellákat és tárcákat is írt. Bogdán Zsolt színművész legutóbb a szerző, Bartis Attila jelenlétében vitte színre Amikor című előadását, amelyet a szerző novelláiból állított össze. Ezt az előadást követően beszélgetett a szerzővel Kányádi Orsolya műsorvezető.

A magazinműsorok 21 órától követhetők az Erdélyi Magyar Televízióban, vagy azonos időben a televízió YouTube-csatornáján is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?