Romániai származású rendező filmje nyert különdíjat Cannes-ban

A Bukarestben született, de 1989 óta Belgiumban élő Teodora Ana Mihai nagyjátékfilmje, a belga-román-mexikói koprodukcióban készült La Civil kapta a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard kategóriájának „Bátorság-díját.”

A valós események alapján készült La Civil főszereplője Cielo, aki egy észak-mexikói bűnbanda karmaiból próbálja kimenteni a lányát, és mivel a hatóságok nem segítenek neki ebben, kezébe veszi a dolgokat. A főszerepet Arcelia Ramirez játssza, az operatőr Marius Panduru. A film producerei Luc és Jean-Pierre Dardenne, Cristian Mungiu és Teodora Ana Mihai volt, aki Habacuc Antonio de Rosario mexikói íróval közösen írta a forgatókönyvet.

Teodora Ana Mihai Belgiumban járt iskolába, majd San Franciscóban folytatta tanulmányait, végül New Yorkban járt filmes képzésre. Először a belga film- és tévéiparban dolgozott, majd a Waiting for August című 2014-es dokumentumfilmmel kezdte el önálló rendezői karrierjét.

Az Un Certain Regard kategória fődíját az orosz Kira Kovalcsenko Unclenching the Fists című filmje kapta, a díjazottak teljes listája itt olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?