Román-magyar textilművészeti kiállítás nyílik Bukarestben

A kiállítás a 7. Szombathelyi Textilművészeti Triennálé szatellit-programja.

A Bukaresti Képzőművészeti Egyetem, valamint a Budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) divat és textiltervezés szak tanárainak és hallgatóinak alkotásaiból összeállított kiállítás nyílik kedden a román fővárosban a Liszt Intézet Bukaresti Magyar Kulturális Központ székhelyén - közölte az intézet. A Mester és tanítvány - kortárs textilművészet és design a mai szakoktatás szemléletében című kiállítás a 2021 júniusától októberig tartó 7. Szombathelyi Textilművészeti Triennálé szatellit-kiállítása. Kurátora Orbán Anna-Mária, a bukaresti egyetem adjunktusa és Harmati Hedvig, a MOME oktatója.

A szervezők emlékeztettek, hogy Szombathelyen június 18-án nyílt meg a VII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé. Ennek kapcsán kezdeményezte Orbán Anna-Mária egy nemzetközi, országhatárokon átívelő közös román-magyar textilművészeti tárlat megrendezését. Így született meg a Mester és tanítvány című kiállítás koncepciója.

Kritérium volt, hogy a kiállításon olyan alkotók szerepelhetnek, akik résztvevői voltak már a szombathelyi megmérettetéseknek. A kiállításon bemutatott alkotásoknál a felhasznált anyagok és alkalmazott technikák széles spektruma és sokfélesége jelenik meg. A tárlaton húsz alkotó munkáját állítják ki.

(A nyitókép a Liszt Intézet egy korábbi tárlatán készült/ Facebook/ Liszt Intézet Bukarest)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?