Aradon megnyílt Románia második legnagyobb mezőgazdasági vására

Egy év kihagyás után idén ismét megszervezik az Agromalim nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnikai vásárt és szakkiállítást az aradi Expo kiállítási központban, az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara szervezésében.

A szeptember 2–5. között zajló 31. Agromalim Románia második legnagyobb hasonló tematikájú rendezvénye (a fővárosi Romexpón tartott agrárkiállítás után). A koronavírus-járvány miatt tavalyról elhalasztott rendezvény 180 kiállítót sorakoztat fel, akik 30 ezer négyzetméternyi kül-, illetve háromezer négyzetméternyi beltéri kiállítási felületen kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat.Több mint egy év szünet után ismét benépesült az Expo | A szerző felvételei

A kiállításnak számos kísérő rendezvénye is van: termékbemutatók, szakmai konferenciák várják az érdeklődőket, pályázati lehetőségekről és támogatási formákról szerezhetnek hasznos információkat a gazdálkodók, akik különböző innovációs technikákkal, a precíziós gazdálkodás legújabb vívmányaival is megismerkedhetnek.

A mezőgazdasági gépek és technológiák vására mellett kézműves termékek is megtalálhatók az Agromalimon, a népi mesterségeket és helyi specialitásokat felvonultató standokon kívül haszon- és díszállat-kiállítást is látogathatnak az érdeklődők.Állatvásár is van

Idén rekordszámú magyar vállalkozás mutatkozik be a vásáron – mondta a csütörtök délelőtti megnyitó után Skapinyecz Péter, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. cégvezetője. A kollektív – kül- és beltéri kiállítói térrel is rendelkező – nemzeti standon többek között növénytermesztéshez szükséges eszközök, mezőgazdasági kisgépek, különböző speciális mérőműszerek, valamint talajművelő munkagépek kerülnek bemutatásra – magyarázta, hozzátéve, hogy a CED közreműködésével és támogatásával 18 magyarországi vállalkozás van jelen, de önállóan más magyarországi cégek (összesen mintegy 30-an) is eljöttek Aradra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az Agromalim csütörtökön 18 óráig tart nyitva; pénteken és szombaton 10–18, vasárnap 10–16 óra között látogatható.

Kapcsolódók

Kimaradt?