Reagáltak a szervezők: jön is meg nem is Csíkszeredába Azahriah

Egy hete lázban tartja a csíkszeredaiakat a NyárOn Szereda fesztivál Facebook-oldalára kitett poszt, melyről a legtöbben arra következtettek, hogy az idei nyárindító fesztivál sztárfellépője nem más lesz, mint napjaink egyik legfelkapottabb magyar előadója, Azahriah. A hírre most a szervezőcsapat is reagált.

„Azahriah-t hirdetni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem” – kaptuk a választ kérdésünkre, miszerint valóban Azahriahra utal-e a fesztivál Facebook-oldalára egy hete posztolt rejtvény. A szervezők egy napozóágyra kötött rózsaszín lufikat ábrázoló illusztrációt tettek közzé azzal a kérdéssel, hogy vajon melyik fellépőre utalhat a kép. A kommentek közt egyértelműen látszott, hogy sokak számára ismerős volt a látvány: Baukó Attila, azaz Azahriah four moods című klipjének nyitó képsorain láthatók ehhez hasonló rózsaszín lufik egy napozóágyra kötve.

Sokan már biztosak benne, hogy a NyárOn Szereda csúcspontja a Puskás Arénát háromszor is megtöltő Azahriah koncertje lesz, de a szervezőcsapat ezt még nem erősítette meg. Felkerestük őket, hogy igazolják vagy cáfolják a hírt, ám válaszuk talán csak még több kérdést vet fel. Elmondásuk alapján egy „kommunikációs stratégiát követnek, ezért »fesztiválosan« válaszolnak”: „Azahriah-t hirdetni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem” – fogalmaztak.

A mondat eredetileg a következőképpen hangzik: A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem (Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico). A sor Merániai János esztergomi érsek híres levelében olvasható dodonai kétértelműséggel. A lényege, hogy a központozási jelek elhelyezésének függvényében a mondta két teljesen ellentétes értelmet is kaphat (A királynét megölni nem kell, félnetek jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem, ellenzem./ A királynét megölni nem kell félnetek, jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem.)

Az tehát, hogy Azahriah valóban színpadra lép-e a csíkszeredai Mikó-vár mögött kialakított fesztiválterületen, egyelőre épp annyira biztos, mint amennyire nem. Kérdés, hogy ki hová helyezi a vesszőket a szervezőcsapat válaszában.

(Nyitókép: Borsi Balázs)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?