Igazi közönségsiker a NyárON Szereda második kiadása

Bár alapos felhőszakadással és programváltozással indult, ám a rendezvény feléhez érve bátran kijelenthetjük, valódi fesztiválhangulatot varázsolt Csíkszeredába a második alkalommal megszervezett NyárON Szereda. Az új (és újragondolt) helyszíneken szombaton és vasárnap is várják a bulizásra, vagy épp’ kikapcsolódásra vágyókat.

Minden szabadtéri esemény szervezőinek rémálma következett be a második kiadásához érkezett csíkszeredai nyárindító fesztivál első napján. A NyárON Szereda új rendezvény-helyszínére, a szabadtéri gyorskorcsolyapályán kialakított fesztiválvárosra hatalmas eső zúdult az esemény nyitónapjának délutánján. Akár rossz ómennek is gondolhattuk volna az ebből fakadó problémákat, ám némi átszervezéssel megoldódtak a gondok. Egy produkció, a Novák Pétert is soraiban tudó Verssorock ugyan elmaradt, ám a másik két előadó, a Csajod és a Palma Hills beköltözött a Vákár Lajos Műjégpályán kialakított Publik helyszínére.

Ötven éve a színpadon

Csütörtökön délután még épült-szépült néhány helyszín, ám estére minden a helyére került. A 2024-ben fennállásának 50 éves jubileumát ünneplő Edda pedig már valódi tömegeket mozgatott meg. Különböző generációkból álló, több ezer fős közönség töltötte meg a Mikó vár mögötti térséget. Gyerekek, szülők és nagyszülők kiáltották az „egek felé” a Miskolcról indult zenekar legnagyobb slágereit.

Fotók: NyárON Szereda

A Székely Virtus feliratú pólóban színpadra lépő Pataky Attila vezette banda pedig láthatóan, hallhatóan élvezte a helyzetet és hatalmas bulit csapott. Az Edda után pedig még éppen át lehetett érni a NyárON City színpadán zenélő Lóci Játszik koncertjére. Unatkozni tehát nem igen volt idő.

Kemping és wellness is várja a fesztiválozókat

A második nap, lévén péntek és utolsó tanítási nap, még nagyobb tömegeket mozgatott meg, közelebbi-távolabbi vidékekről érkeztek a fesztiválozók Csíkszeredába. A szervezők által megálmodott kempingben ugyan csak két sátor árválkodott pénteken, de a programokon bőven volt érdeklődő. A látogatókat pedig számos újdonság fogadta.

Többek között szabadtéri wellnessben lazíthattak az érdeklődők a NyárON City konténer-birodalmában, de fodrász és kozmetika is rendelkezésre áll a rendezvény négy napja alatt. A családosokra is gondoltak, napközben gyerekprogramok közül is lehet választani.

A hét utolsó napján, a nagyszínpadon az ötödik jubileumát ünneplő, gyergyószentmiklósi 4S Street énekeltette (és táncoltatta) meg alaposan rajongóit, majd ByeAlex erre is rátett egy lapáttal, és mozgatott meg komoly tömeget.

A NyárON City színpadán pedig az Erdélyben első alkalommal fellépő Aurevoir alkotott igazán emlékezeteset. A koncertek után, hajnalig tartó bulikban táncolhatták ki magukat a bulizni vágyók.

Aki eddig valamilyen okból nem indult el Csíkszeredába, még megteheti, a fesztivál két utolsó napja is számos nagyszerű fellépőt kínál, szombaton, a nagyszínpadon Hobo és a Tankcsapda szerepel. Részletes program, jegyinformáció, térkép és minden más tudnivaló megtalálható a fesztivál hivatalos honlapján, vagy Facebook-oldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?