Péntektől a komolyzene fellegvárává válik Székelyudvarhely – Kezdődik a kamarazene fesztivál

November 10-én kezdődik Székelyudvarhelyen a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál. Akárcsak a korábbi években, idén is számos nemzetközi zenész és formáció érkezik a városban, de a programkínálatban a színház kedvelői is találnak kedvükre valót. A rendezvény gerincét a klasszikus zene képezi, erre építették fel a különböző zenei műfajokkal való találkozást.

November 10. és 16. között újra a komolyzene kerül előtérbe Székelyudvarhelyen. Immár 21. alkalommal szervezik meg a Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivált, melynek keretében számos viághírű zenész érkezik a vársoba. A szervezők különöző komolyzenei műfajokat felvonultató előadásokkal igyekeznek a fiatalabb generáció számára is vonzóvá tenni a klasszikus zenét.

Fotó: Kamarazene Fesztivál

Az elmúlt bő két évtizedben a világ számos pontjáról érkeztek nemzetközileg elismert zenészek, ám a Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál nem csak a szakma nagyjainak, hanem a pályakezdőknek is teret biztosít a bemutatkozásra. A klasszikus zene mellett könnyűzenei programok és színházi előadás is szerepel az esemény kínálatában, így biztosan minden érdeklődő talál majd kedvére valót.

A legtöbb hangversenynek a Szent István terem ad majd otthont, de lesznek előadások és koncertek a Művelődési Házban és a Jámbor Tehénben is.

A Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál részletes programját a rendezvény Facebook-oldalán olvashatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?