Nincs megállás: Egyfeszt lesz jövőre is

Több mint kilencezren tombolták végig a Bagossy Brothers Company fellépését az Egyfeszten, közölték a fesztivált összegző sajtóeseményen a szervezők. A négy napos rendezvény látogatottsága rekordot döntött és már biztos, hogy jövőre is lesz folytatás. A 2024 augusztus 1-4 közötti, negyedik Egyfesztre már kaphatók belépők.

Az Egyfeszt záróakkordjaként Kassay Péter, az Egyfeszt főszervezője összegezte a négynapos esemény tanulságait. Mint elhangzott, a fesztivál leglátogatottabb programpontja egyértelműen a Bagossy Brothers Company koncertje volt. A zenekar Erdélyben az idei évben csak a gyergyószentmiklósi fellépést vállalta. Ennek megfelelően hatalmas, több mint kilencezer fős közönség előtt játszhattak Bagossy Norberték.

Fotók: Egyfeszt

A BBC tagjai egyébként nem egyszerűen csak fellépőkként érkeztek haza, hanem a szervezésből és az esemény lebonyolításából is alaposan kivették a részüket. A fesztivál új helyszínének, a Hegyilevegő udvarnak a programját az együttes állította össze. Mint az együttes énekese a sajtóeseményen megosztotta, különleges helyet foglalt el a gyergyói fellépés a BBC életében. Az együttes tagjai több helyszínen is feltűntek, zenéltek a folkudvarban, csillagászati előadást tartottak, vagy éppen túravezetőként kirándultak a környéken. 

A zenekar maradandó nyomot is hagyott maga után Gyergyószentmiklóson, ugyanis egy köztéri medve-szoborral kedveskedtek a település közösségének. A padon ülő macival már a fesztivál idején is sokan készítettek közös fényképet - osztották meg. Azt is megtudtuk, hogy a Hegyilevegő udvar programjait jövőre is megszervezi a BBC.

Kassay Péter úgy fogalmazott, hogy 2023-ban sikerült a legjobban megközelíteni mindazt, amit elképzeltek az Egyfeszt kapcsán. Ugyanakkor a látogatottság is most volt a legnagyobb, ami "többszöröse" az eddigi évekének. 

A fesztivált összefoglaló sajtótájékoztatón jelen volt még Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója és Barti Tihamér, az RMDSZ Gyergyó Területi szervezetének elnöke is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?