Negyven év feletti alkotóknak hirdet irodalmi ösztöndíjat az Iskola Alapítvány

Első alkalommal indít ösztöndíjat az Iskola Alapítvány senior alkotók számára, ezzel is kiegészítve az erdélyi magyar irodalmi támogatási rendszert.

A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét szervezőjeként is ismert Iskola Alapítvány több éve az erdélyi irodalmi, könyvkiadói élet aktív résztvevője. Idén először – az erdélyi magyar irodalmi támogatási rendszer kiegészítése céljából – ösztöndíjat hirdet negyven év feletti alkotóknak. Céljuk, hogy az ismert, a szakma által is nyilvántartott és meghatározó értéket alkotó írókat, költőket és irodalomtörténészek támogassa további jelentős szépirodalmi művek létrehozásában.

Az támogatásra negyven év feletti, szülőföldjükön élő romániai magyar alkotók jelentkezését várják. A pályázat egy évre, hét kiválasztott pályázó számára fejenként 48000 lejt biztosít.

A pályázóknak a jelentkezési űrlap, a személyazonossági igazolvány másolata, és a szakmai önéletrajz mellett az ösztöndíj ideje alatt megvalósítandó irodalmi mű részletes tervezetével kell készülniük, melyeket pdf-ben várnak az osztondij@iskolaalapitvany.ro e-mail címre 2024. március 31-ig.

Illusztráció: Pixabay

Az ösztöndíjak odaítéléséről öttagú szakmai kuratórium dönt a pályázók eddigi szakmai munkásságának és a pályázati időszakra benyújtott munkaterv tartalmának figyelembevételével.

Az eredményhirdetésre 2024. április 11-én, a magyar költészet napján kerül sor.

A pályázat részletes kiírását, a jelentkezés további feltételeit, valamint a pályázati űrlapot az Iskola Alapítvány honlapján érhetik el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?