Nagycsütörtöki koncertsorozattal hangolódhatnak az ünnepre Erdély több városában is

Harmadik alkalommal szervez nagycsütörtöki koncertsorozatot az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány. Húsvétra hangolódhatnak az érdeklődők Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon és Kolozsváron is.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány harmadik alkalommal szervezi meg nagycsütörtöki koncertsorozatát, segítve a húsvétra hangolódást a nagyheti teendők közepette. A néphagyomány kiemelt helyen tartja számon a nagyhét eseményeit, melyekben jelen van a halál és a szenvedés, ugyanakkor a mindezeket feloldó feltámadás és megdicsőülés is. Az alapítvány szervezésében idén sem marad el az Ég és Föld című ünnepi koncertsorozat, ahol az égi, szakrális, nagyheti kompozíciókat éneklő kórushoz társul majd a földi népművészet – áll az alapítvány közleményében. 

Idén öt városban kerül sor a nagycsütörtöki koncertekre. Március 28-án 17 órától a marosvásárhelyi Vártemplomban a Cantuale Énekegyüttes és a Tokos zenekar közös műsorára várják az érdeklődőket. Szintén 17 órától a székelyudvarhelyi Belvárosi Református Templomban Kásler Magda, az Üver zenekar és a Belvárosi Református Egyházközség Bocskai István Vegyeskara és Presbiteri Férfikara segíti az ünnepi ráhangolódást.

A sepsiszentgyörgyi közönséget 18 órától várják a Széna utcai Evangélikus Templomba István Ildikó, a Művészeti Népiskola zenetanárai, valamint a Pro Musica Kamarakórus közös műsorára. Szintén 18 órától Nagyváradon is húsvétra hangolódnak: a Réti Református Templomban a Soroglya zenekar, a Járom zenekar, a Csillagocska Református Zeneóvoda pedagógus kórus, valamint a Caeli et terra kamarakórus lépnek fel.

Forrás: Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány

A kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Pietati templomban 18 órától kezdődik az ünnepi műsor, melynek fellépői az UniCante Egyetemi kórus, a Lelkes zenekar és Târzioru Karolina.

A sepsiszentgyörgyi, marosvásárhelyi és kolozsvári eseményeken adományokat gyűjtenek a zsoboki Bethesda Gyermekotthon részére.

A Zsoboki Református Egyház keretén belül 30 éve működő Bethesda Gyermekotthon, mint nonprofit szociális intézet átszerveződés alatt áll, és komoly anyagi gondokkal küszködik. A jelenlegi gyermekvédelmi törvény nem engedélyezi a nagy létszámú gyermekotthonok működését, a gyermekek elhelyezése csak családtípusú otthonokban lehetséges. Ezért a Bethesda Gyermekotthon fennmaradásához létfontosságú, hogy intézményük családtípusú otthonná alakuljon át. Az átszerveződést viszont csak két családtípusú ház felépítésével tudják megvalósítani, hiszen egy épületben maximálisan 12 gyerek elhelyezése lehetséges. Ezt az ügyet támogatják a koncerteken begyűlt adományokkal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?