banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Mesélő Háromszék – Kilenc napos, mesékre épülő eseményt szerveznek Háromszéken

A Cimborák Bábszínház és a „Cimborák Bábszínház” Kulturális és Ifjúsági Egyesület harmadik alkalommal szervezi meg a Mesélő Háromszék című rendezvénysorozatot, melynek célja a magyar népmesei örökség előtérbe helyezése, megismertetése, használata és továbbadása.

A Mesélő Háromszékre szeptember 30. és október 8. között kerül sor. A megnyitót ebben az évben is a magyar népmese napján szervezik, amikor Benedek Elek előtt tisztelegve gyújtják meg a mesemécsest Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színház Kamaratermében, 11 órától.

Fotó: Mesélő Háromszék Facebook-oldala

A rendezvény központi helyszíne Sepsiszentgyörgy lesz, ahol népmese alapú bábelőadásokra, koncertekre, táncházakra, vetélkedőre, és olvasómaratonra kerül sor. A meghívott társulatok közt látható lesz Fabók Mancsi Bábszínháza, a szatmárnémeti Brighella Bábszínház, és a Cimborák Bábszínház is. Mesekoncertezik az Udvarhely Bábműhely, valamint Benkő Éva, Samu Etel Imola és a Folker Együttes. A mesetáncházakat Benkő Éva, Tóth Karácsony Tünde és a Folker együttes biztosítja. A színes programkínálatból a felnőttek is válogathatnak, az Esti mese felnőtteknek című sorozat kifejezetten nekik szól, melynek előadói Balla Ede és Benkő Éva.

A Mesemécses felhívásra a szervezők várják minden olyan háromszéki befogadó közösség, csoport, osztály, civil tömörülés, ifjúsági kör jelentkezését, amelyek vállalják, hogy a népmesei örökség éltetői lesznek a rendezvény során közös meseolvasással, mesehősökről készült rajzokkal, mese alapú játékokkal, vagy beneveznek az október 4-6. közötti vetélkedőre. A programban résztvevő csoportok, egy erre az alkalomra készített mécsest kapnak, illetve 27 népmese hanganyaga lesz elérhető számukra.

A Mesélő Háromszék bábszínházi előadásokra, illetve mesekoncertekre a jegyár 15 ron/fő (gyermeknek és felnőttnek egyaránt) vendégelőadások esetén, valamint 10 ron/fő, a Cimborák Bábszínház előadásaira. Szervezett csoportok esetében, a kísérő pedagógusok belépése díjtalan. A Mesélő Háromszék további programjaira a belépés díjtalan.

Jegyek előfoglalását és a szervezett csoportok bejelentkezését a 0754-409940 (Szabó Emese), vagy 0757-047717  (Péter Orsolya) telefonszámokra várják. Jegyeket váltani a helyszínen, az előadások előtt fél órával lehetséges. A helyek száma korlátozott, ezért a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik majd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?