Megérkezett a romániai Netflixre Felméri Cecília játékfilmje

Februártól a romániai Netflixen is elérhető a Spirál, Felméri Cecília kolozsvári rendező első mozifilmje.

Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban a Spirál történetében. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak, és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.Balró jobbra: Réder György operatőr, Uhrik Dóra, Felméri Cecília, Bagota Béla és Kiss Diána Magdolna a Spirál forgatásán | fotó: Szilágyi Lenke

Spirál Felméri Cecília kolozsvári rendező (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) első mozifilmje, amely elismerő oklevelet nyert az A-kategóriás varsói filmfesztiválon, a thesszaloniki fesztiválról a zsűri különdíját hozta el, majd megkapta a legjobb film díját a közép- és kelet európai alkotásokat felvonultató 12. Al Este fesztiválon Peruban.

A film főszereplői az Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas színésznője, Borbély Alexandra és az Arany Medve-díjas Anyai szív főszerepét alakító Bogdan Dumitrache, valamint Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Fehér Isten, Az Úr hangja). A Spirál látványtervezője Cseh Renátó, operatőre Réder György (Brazilok, Lajkó, cigány az űrben), a jelmeztervező Ferencz Zsófi.

A film az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment koprodukciójában, a FocusFox gyártásában, a Nemzeti Filmintézet, a Román Filmközpont (CNC) és az Eurimages támogatásával készült.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?