Luxemburgban versenyez Felméri Cecília filmje

A magyar-román koprodukcióban készült Spirál, Felméri Cecília első nagyjátékfilmje az október 8-án kezdődő luxemburgi CinÉast filmfesztiválon versenyez. A szemle a „mindig meglepő újdonságokkal előrukkoló” magyar filmnek szenteli CinéFocus elnevezésű programját, és a nyitófilmje is magyar: Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című alkotása, közölte a Nemzeti Filmintézet.

Mint írják, 13. alkalommal rendezik meg október 8-25. között a luxemburgi CinÉast filmfesztivált, mely évről-évre felvonultatja a közép-európai kortárs mozi izgalmas, új alkotásait ezúttal 21 országból.

A CinéFocus programban hat magyar mozifilm és két rövidfilm lesz látható. A luxemburgi közönség megnézheti Bodzsár Márk Drakulics elvtárs, Kocsis Ágnes Éden, Hartung Attila FOMO, Hajdu Szabolcs Békeidő és Orosz Dénes Seveled című közönségkedvenc alkotását.

A versenyprogramba kapott meghívást Felméri Cecília magyar-román koprodukcióban az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál című alkotása, melyben egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban.

Kölcsey Levente, a locarnói filmfesztivál válogatásában debütált Szünet és Szöllősi Anna Helfer című MOMÉ-n készült diplomafilmje is látható lesz a CinéFocus programban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?