Magyar színházi társulatok is csatlakoznak az UNITER jótékonysági akciójához

A nagyváradi Szigligeti Színház Szigligeti Társulata is csatlakozik a Román Országos Színházi Szövetség (UNITER) jótékonysági akciójához: március 17-ei Állítsátok meg Arturo Uit! című előadásuk teljes bevételét egészségügyi ellátásra szoruló színházművészek megsegítésére ajánlják fel – írja közleményében a teátrum.

A Művészek a művészekért (Artiștii pentru artiști) elnevezésű országos kezdeményezés, amely idén már a 20. kiadásához érkezett, a március 27-ei színházi világnaphoz kötődik. Lényege, hogy az ország állami és független színházai március és április folyamán egy-egy előadás bevételét felajánlják az UNITER szolidaritási alapja számára, amelyből nehéz élethelyzetben lévő vagy komoly egészségügyi gondokkal küzdő színházi embereket támogat a szövetség.

Forrás: Szigligeti Színház

Idén a nagyváradi Szigligeti Színház Szigligeti Társulata mellett egyebek közt a következő színházak csatlakoztak a felhíváshoz: sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház, Szatmárnémeti Északi Színház Mihai Raicu Társulata, Nagybányai Városi Színház, bukaresti Constantin Tănase Revüszínház, temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, bukaresti Țăndărică színház, bukaresti Állami Zsidó Színház, székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, suceavai Matei Vișniec Színház, bukaresti Nottara Színház, târgoviștei Tony Bulandra Színház, kolozsvári Puck Színház, bákói Bacovia Színház és még sokan mások.

Bertolt Brecht Állítsátok meg Arturo Uit! című szövegéből Balogh Attila rendez előadást a Szigligeti Társulattal a Transilvania Színpadon. A bemutatóra március 10-én kerül sor. A március 17-i, jótékony célra felajánlott előadásra még kapható néhány jegy a jegypénztárban, illetve online. Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?