Lelőtt operatőr ügye: a rendezőasszisztens beismerte, hogy hibázott

A Rust című film rendezőasszisztense, aki átadta Alec Baldwin színész-producernek a fegyvert, amellyel az véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt, a nyomozóknak beismerte, hogy nem ellenőrizte le az összes töltényt, írja a CNN.

David Halls rendezőasszisztens szerdán ismertetett vallomása szerint csak három töltényt látott, amikor Hannah Gutierrez fegyvermester átnyújtotta neki a fegyvert a próba előtt, és nem emlékezett arra, hogy a teljes tárat ellenőrizte volna. Egy korábbi vallomás szerint Halls volt az, aki „cold gun” (értsd: nem éles fegyver) felkiáltással átnyújtotta Alec Baldwinnak a lőfegyvert, a színész pedig a jelenetnek megfelelően a kamera irányába lőtt, az operatőr halálát okozva és megsebesítve a rendezőt.

Hannah Gutierrez a nyomozóknak azt mondta, hogy a forgatáson használt fegyvereket egy széfben tartották, amelyhez csak néhány személynek volt hozzáférése, azonban a töltények egy szekéren hevertek.

A Santa Fe-i seriff szerdán úgy nyilatkozott, hogy feltételezésük szerint egy éles töltény olthatta ki az operatőr életét és sebesíthette meg a rendezőt. A nyomozás még zajlik.

(A címlapfotó illusztráció. Forrás: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?