Közép-Európa legnagyobb rockzenekara lép fel szeptemberben Bonchidán

Első alkalommal szervezi meg idén az Iskola Alapítvány és a CityRocks Produkció közös eseményét, amelynek keretében több száz zenész előadásában csendülnek fel olyan klasszikusok dalai, mint a Metallica, a Queen vagy a Depeche Mode – jelentették be a szervezők kedd délutáni sajtótájékoztatójukon. A rockzene kedvelői szeptember 11-én tekinthetik meg a produkciót, a bonchidai Bánffy-kastélyban. 

Az esemény címe CityRocks – Közép-Európa legnagyobb rockzenekara Bonchidán, és többszöri elnapolás után szeptemberben szervezik meg. A szegedi CityRocks Produkciót már 2019-ben megkereste az Iskola Alapítvány az ötlettel, azóta folyik a szervezés, így várhatóan szeptemberre olyan előadók dalai fognak felcsengeni, mint a Queen, Bryan Adams, a Depeche Mode, a Green Day vagy a Tankcsapda.

De mi is az a CityRocks?

„A CityRocks egy zenészekből álló baráti kör Szegedről, amelyhez szerte Európából már csaknem 1500-an csatlakoztak. Hiszünk abban, hogy az élőben, valódi hangszereken játszott zene nem halt meg, mert az együttzenélés együttműködést is jelent, így mindig képes közösséget teremteni” – írják weboldalukon.

A CityRocks Produkció már többször szervezett rockzenei flashmobot Magyarországon, ám ez lesz az első határon túli eseményük. „2018-ban kezdtünk el flashmobos rockzenei produkciókat szervezni, először Szegeden, ahol 400 zenésszel dolgoztunk együtt, majd következett Kecskemét, 500 fellépővel, ám mindig is az volt a nagyobb cél, hogy ne csak Szegedhez és Magyarországhoz legyünk kötve” – nyilatkozta Gajda Ferenc, a CityRocks ügyvezető igazgatója.Nagy Zoltán, az Iskola Alapítvány elnöke (balra) és Gajda Ferenc, a CityRocks ügyvezető igazgatója | A szerző felvétele

Magyarországi és külföldi zenészek egyaránt fellépnek

Gajda Ferenc szerint mindig próbáltak az aranymetszésben maradni, hogy magyarországi és külföldi zenészek egyaránt szerepeljenek a produkcióban, ezért is vállalhatták fel a „Közép-Európa legnagyobb rockzenekara” címet.

Nagy Zoltán, az Iskola Alapítvány elnöke elmondta: az esemény szervezése több mint egy éve zajlik, és céljuk az volt, hogy olyan koncertet szervezzenek, amelyhez hasonló nem csak Erdélyben, hanem Romániában sem volt még, így találtak a szegedi CityRocks Produkcióra. Hozzátette: Bonchida jól bevált helyszín zeneileg, ehhez pedig hozzátesz a Voltaj Academy csapata is, akik szintén partnerei az eseménynek.

A CityRocks ügyvezető igazgatója úgy vélte, egy „nagy közösségi zenélésre, Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobjára” lehet majd számítani, ahol több száz zenész fog egyszerre játszani. Az igazgató arról is beszélt, hogy milyen dalokra lehet majd számítani. Mint fogalmazott, a Queen We will rock you és Joan Jett I love Rock and Roll című számával kezdenek majd, amit Ryan Adams és a Depeche mode követ. Ezután egy „kicsit bekeményítenek és Amerikába kalandoznak”, így a Green Day, a The White Stripes és a Blink 182 következik, majd „Angliába mennek” Billy Idollal, végül pedig a „metál őshazájába” kalauzolnak el, a Black Sabbath Paranoid című számával. Magyar vonatkozásban a Tankcsapda Gyűrd össze a lepedőt című száma hangzik majd el. Gajda Ferenc szerint a „rockzene anyanyelve az angol”, és eszerint próbálták meg összeállítani a playlistet.

A szervezők ugyanakkor hozzátették, hogy a szeptemberi eseményre a jegyek július 8-tól kaphatóak, 25 lejbe fognak kerülni a 16 éven felülieknek, a befolyó pénzösszeget pedig a kastély felújítására szánják. Az esemény családbarát lesz, ám a járvány miatt oltási igazolásra lesz szükség a belépéshez. A szervezők ugyanakkor bátorították azokat, akik részt szeretnének venni énekesként, gitárosként vagy dobosként, a jelentkezés ugyanis még nem zárult le a cityrocks.ro oldalon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?