Kovács András Ferenc előtt tisztelegnek az idei nagyváradi verssétán

Újra megszervezi a költészetnapi verssétát a Nagyváradi Szigligeti Színház. Idén  a nemrég elhunyt Kovács András Ferenc Kossuth-díjas és Artisjus-nagydíjas erdélyi magyar költő, író, műfordító előtt tisztelegnek.

A tavalyi rendezvény nagy sikerére való tekintettel újra költészetnapi verssétát szervez a nagyváradi Szigligeti Színház. A gyülekező április 11-én 16:30-kor lesz a színház lépcsőjén, innen az érdeklődők a Rimanóczy szálloda mellett kisétálnak a Körös-partra. Az Ezredévi Emléktér (Libertății) sétányán elhaladva Szacsvay Imre szobrával szemben a résztvevők lemennek a folyópartra, majd onnan a Garasos-híd alatt átkelve tovább sétálnak a következő feljáróig. Ott a fenti sétányon visszafelé indulnak, végül a menet a Szacsvay-szobornál zárul – írták közleményükben a szervezők.

Forrás: Szigligeti Színház

A séta ideje alatt – a tavalyi rendezvényhez hasonlóan – a Szigligeti Színház művészei szavalnak, ezúttal a nemrég elhunyt Kovács András Ferenc Kossuth-díjas és Artisjus-nagydíjas erdélyi magyar költő, író, műfordító verseiből. Részt vesznek a menetben a Lilliput Társulat által működtetett Szigligeti Tanoda fiataljai is, akik szabadon választott verseket adnak elő az egybegyűlteknek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?