Koronavírus-fertőzés miatt elmaradnak a kolozsvári bábszínház magyar előadásai

Elmaradnak a Kolozsvári Puck Bábszínház magyar előadásai december első felében, közölte pénteken Facebook-oldalán a társulat. Mint megtudtuk, a munkatársak közül többen megfertőződtek koronavírussal, annak ellenére, hogy nagy többségük be van oltva.

Annak ellenére, hogy a magyar tagozat munkatársai egy személy kivételével be vannak oltva koronavírus ellen, néhányuknak pozitív lett a tesztje, mondta el Varga Ibolya, a bábszínház magyar tagozatának vezetője. Mint magyarázta, a következő 14 napra tervezett előadásokat kénytelen volt lemondani, ugyanis nincs olyan produkció, amelynek a csapatából ne hiányozna valaki. Nem tartják meg tehát a december 4-ére és 8-ra meghirdetett Ha én lennék Mátyás Király, illetve a december 11 és 15-re meghirdetett A Betlehemi királyok című előadásokat, illetve a Brémai muzsikusok december 18-ra tervezett bemutatóját sem.

Varga Ibolya elmondta, a társulat tagjait eddig is rendszeresen tesztelték, hétfőn pedig ismét letesztelik őket PCR-teszttel. Azokkal a kollégákkal, akiknek negatív lesz a tesztje, külön előadást hoznak létre, amellyel óvodai csoportokat keresnek majd fel. Varga Ibolya reméli, hogy a december 24-re tervezett, kántálással egybekötött ingyenes ajándékelőadást, a Betlehemi királyokat, már sikerül megtartani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?