Kolozsváron mutatják be a magyar-román koprodukcióban készült Édent

A Friss levegő és a Pál Adrienn című filmekről ismert Kocsis Ágnes teljes elszigeteltségben élő fiatal nőről szóló Éden című játékfilmjét a 2020-as Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál után Romániában a kolozsvári közönség láthatja először május 21-től.

Bár a filmet már márciusban bemutatták, sem Magyarországon, sem Romániában nem kerülhetett moziba a járványügyi korlátozások miatt. A kolozsvári nézők pénteken délután négy órától, majd hétfőn este fél héttől és kedden négy órától láthatják a Victoria moziban, közölte a film forgalmazója, a Transilvania Film. 

A magyar-román koprodukció főszereplője Éva, aki mindenféle vegyszerre, a rádióhullámokra és az elektromos mezőkre is allergiás, emiatt teljes elszigeteltségben él, csak bátyjával és az orvosokkal találkozik, amíg be nem lép az életében egy pszichiáter, aki eltökéli, hogy kideríti, Éva betegségének valódi hátterét. Kettejük között szoros kapcsolat alakul ki, de megmentheti-e Évát a szerelem?A főszerepekben Lana Barić horvát színésznő és Daan Stuyven ismert belga zeneszerző és énekes, Bocskor-Salló Róbert erdélyi színész és Maya Roberti, a rendező lánya látható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?