Kiderült, miért nem írt a Republic búcsúdalt Cipőnek

Romantikus vadembernek vallotta magát Bódi László „Cipő” – árulta el a Republic együttes tíz évvel ezelőtt elhunyt énekeséről, barátjáról, zenésztársáról Boros Csaba. A Republic basszusgitárosa, aki Bódi László halála után a zenekar énekese és frontembere lett, a Duna Televízió Önök kérték című műsorában azt is elmondta, miért nem írtak soha búcsúdalt Cipőnek.

Március 11-én lesz tíz éve, hogy elhunyt a Republic legendás énekese, Bódi László „Cipő”. Barátja és zenésztársa, Boros Csaba e szomorú apropóból így emlékezett Cipőre: „Nagyon gyakran magában tartotta az érzelmeit, mélyen elrejtve, akkor is, amikor ki kellett volna mondania. Ez komoly belső feszültséghez vezetett nála. Azt mondta magáról, hogy ő egy romantikus vadember” – emlékezett vissza Boros Csaba.

Bódi László „Cipő”, a Republic frontembere énekel az együttes koncertjén a X. Félsziget fesztiválon Marosvásárhelyen 2012. augusztus 23-án. | MTI Fotó: Haáz Sándor.

Azokról a koncertekről is mesélt, amelyeken Cipőnek betegsége miatt már kevesebb energiája volt, elmondta, ő énekelte az eredeti fekvésben a dalokat, Cipő pedig egy oktávval lejjebb. Sokszor kérdezték tőlük Bódi László halála után, hogy miért nem írtak neki búcsúdalt, erre is választ adott: „Nem akartuk lezárni ezt a történetet. Ha valakiről írsz egy dalt, aki elment, az olyan, mintha a mondat végére pontot tennél. Én nem akartam pontot tenni, mert ezt a baráti, lelki, zenei kapcsolatot nem kívántam lezárni.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?