Kezdődik a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

Az irodalom kerül középpontba június 27–30. között Kolozsváron. A 13. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét megnyitójára csütörtökön 14 órától kerül sor a Bánffy-palotában.

Tizenharmadik alkalommal érkeznek Kolozsvárra a kortárs magyar irodalom nagyjai. Június 27-én, csütörtökön 14 órától nyitják meg a Kolozsvári Ünnepi Könyvhetet a Bánffy-palota udvarán, ahol felszólal majd Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere, Markó Béla költő, Brendus Réka, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője, H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke és Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnöke.

Forrás: Kolozsvári Ünnepi Könyvhét/ Facebook

A Kolozsvár Társaság idén is a megnyitó során tünteti ki a kincses városért tevékenykedő jeles személyiségeket a Kolozsvár büszkesége-díjjal, melyeket Szabó Zsolt irodalomtörténész ad át.

A díjátadás után, 15 órától a Bánffy-palota Tonitza-termének előcsarnokában nyílik meg a Könyvhét ideje alatt látogatható Emlékkövek – az Erdélyi Szépmíves Céh 100 éve című kiállítást, melynek kurátorai Balázs Imre József, Fodor János és Fodor Krisztina.

Forrás: Kolozsvári Ünnepi Könyvhét/ Facebook

A délután folyamán már olyan alkotókkal találkozhat a közönség, mint Kiss Lehel, Vida Krisztina, Cseke Péter, Havas Juli, Markó Béla, Eszteró István, Kenéz Ferenc, Egyed Emese, Halász Rita, Zorkóczy Zenóbia és Borsodi L. László, de jelen lesz Koltai Róbert és Gaál Ildikó, valamint Kádár Annamária és Vitus-Bulbuk Emese piszchológusok is. Az estét Ferenczi György Petőfi-koncertje zárja majd.

Idén  négy nap alatt több mint 70 szerző, 50 kiadó és könyvkereskedő érkezik az eseményre, mintegy 80 programmal, amelyekre mindenkit szeretettel várnak. A részletes program elérhető a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?