banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Izgalmas kiegészítőprogramokkal várják a közönséget a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválra

Nem csupán színházi előadások, számos kiegészítőprogram is helyet kapott a június 10–16. között sorra kerülő HolnapUtán Fesztivál programjában. A a csíkszeredai, székelyudvarhelyi és sepsiszentgyörgyi színházak, illetve a házigazda produkciói mellett a marosvásárhelyi, a kolozsvári, a budapesti színművészeti egyetemek előadásai és off-programok is szerepelnek az esemény kínálatában.

Június 10-15. között a Szigligeti Színház páholyzsebében Breteanu Cristina díszlet- és jelmeztervező ruhakiállítása fogja díszíteni színházat. A Secession-a-porter elnevezésű kollekcióban olyan ruhadarabok szerepelnek, amelyeket nagyváradi épületek gyönyörű építészetének díszítőelemei ihlettek – főként a virágmotívumok és természetesen a magyar folklór elemei is. A jól ismert Moskovits-, Stern- és Fekete Sas Palota, a Deutsch-ház és természetesen az Állami Színház emblematikus épülete a szecessziós építészeti stílus öltözékek elegáns formáiban, színeiben és tónusaiban elevenedik meg.

Június 11-én 17 órakor egy kutatás részleteibe tekinthetnek bele az érdeklődők a színház páholyelőcsarnokában. Az elmúlt év végéig volt lehetőség a Szigligeti Színház kérdőívét kitölteni. A kérdőív széleskörű, hiszen a kérdések nemcsak színházlátogatási, hanem egyéb kulturális preferenciákra is vonatkoztak, és bárki válaszolhatott azokra. Így most olyan emberek véleményét is számításba vették, akik egyébként nem járnak színházba. A cél tehát megismerni a potenciális közönség profilját, amelyben sok egyéb mellett a válaszadó kora és neme, jövedelme, illetve azok az egyéb elfoglaltságok is szerepelnek, amelyeket az illető színházlátogatás helyett választ. Mindezek mellett a felmérésből az is kiderülni, hogy a mostani színházba járók az elmúlt évadokban melyik előadásokat szerették a legjobban. A felmérés eredményeit szakmai bizottság értékeli ki, amelynek tagjai: dr. János Szabolcs filológus, a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója, dr. Plainer Zsuzsa kulturális antropológus, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet munkatársa, illetve dr. Sántha Ágnes szociológus, a Sapientia EMTE oktatója. A szakértők szigorú tudományos szempontok alapján végzik az eredmények összesítését, nekik köszönhetően teljesebben és részletesebben lehet majd értelmezni a közönségtől kapott visszajelzést. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szintén június 11-én 22.30 órakor kezdetét veszi a Fiatal nagyváradi tehetségek bemutatása című koncert és bulisorozat a Lokál rendezvénytermében. A nyitó zenekar a Haverock együttes lesz.

Haverock/ Fotó: Torkos Márk Erik

Június 13-án 22.30 órától a Lokál rendezvénytermében Páczkán Dániel, nagyváradi fiatal adys diákok körében népszerű Retró-Metró bulija újabb megállót megy. „Kitárja ajtajait a Retró-Metró, várja tisztelt utasait! Csatlakozzon Ön is eme remek utazásra, ahol a színházi előadást követő elmélyülésből a nosztalgia hozza vissza a jelenbe, hogy utána visszavigye a múltba!”

Június 14-én 20.30 órakor Szatmári Loretta, nagyváradi születésű fiatal tehetség koncertjét tekintheti meg a közönség. A Cardboard Mind illetve a Wrepperz énekeseként hallhattak eddig róla, most viszont nem saját, hanem a kedvenc dalainak az „egyszálgitáros” feldolgozásait hallhatják majd tőle az érdeklődők.

Fotó: Nagyváradi Szigligeti Színház Facebook-oldala

Június 15-én 20.30 órakor Drimba Cristina zárókoncertjét hallgathatják meg a Lokál rendezvénytermében. Cristina 18 éves, nagyjából 6 éve kezdett el gitározni. 2020-ban a magyarországi Fülesbagoly tehetségkutatón különdíjat nyert, illetve egy fellépést a debreceni Campus fesztiválon. Azóta számos koncertje volt, többek között egy közös „mini turnén” is részt vett 2022-ben Дeva, Ohnody és Saya Noé-val.

A HolnapUtán Fesztivál programjáról bővebb információkat itt olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?