Gazdag programkínálat a tánc világnapján Csíkszeredában

Negyedik alkalommal szerveznek eseményeket Csíkszeredában a Tánc Világnapja alkalmából. Ebben az évben is  műhely-tevékenységek, előadások, flashmobok, utcai táncdemonstrációk, vetítések, közösségi táncolás és tombola vár az érdeklődőkre.

Nagyszabású eseménysorozattal ünneplik Csíkszeredában április 29-én a tánc világnapját. Az eseményt Fekete Bernadetta színművész ötlete nyomán első alkalommal 2019-ben tartották meg, majd egy év kihagyás után 2021-ben újra összegyűltek a tánc szerelmesei a Csíki Játékszín előtti téren.

Szombaton már délelőtt mozgásba lendül a város, 10 és 17 óra között három workshoppal és mozgás-műhellyel indítják a napot. Az érdeklődők belekóstolhatnak a kortárs tánc rejtelmeibe kezdő és haladó szinten Bordás Attila vezetésével. Hip-Hop workshopra is lehet jelentkezni, ahol Kozmin Dima lesz az oktató.

Este 18 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes gyermekelőadása (Katica, az örökké síró királykisasszony) lesz megtekinthető a Városi Művelődési Házban. Ezt követően a színház előtti téren, a Tóth Larissa Tánc Stúdió, a Vámszer Géza Művészeti Népiskola, a Hargita Együttes táncosai és meglepetés-vendégek színesítik a napot, amely a Just Dance virtuális tánc-program segítségével este közösségi táncba „torkollik” és nyereményjátékkal zárul.

A tánc világnapját az UNESCO javaslatára 1982 óta ünneplik szerte a világon tánc események, előadások, díjátadók, köztéri csoportos táncok és villámcsődületek formájában. Ilyenkor a tánc terek, a színházak, a művészeti iskolák izgalmas, táncra alapuló és a tánc körül forgó programokkal várják az érdeklődőket évről-évre. A Táncvilágnap Csíkszereda rendezvénysorozat célja elsősorban a tánc népszerűsítése és előtérbe helyezése – emelték ki az esemény szervezői, a CAMP - Contemporary Artistic Movement Platform, a Csíki Játékszín,  a Tóth Larisa Táncstúdió és a Kulissza.

A részletes program megtalálható az esemény Facebook-oldalán.

(Borítókép: Kelemen Kinga | A Navarra Dance Produkciója a CAMP Coexistence Fesztiválon)

Kapcsolódók

Kimaradt?