Kétnapos rendezvénnyel ünneplik a tánc világnapját Csíkszeredában

Flashmobokkal, bemutatókkal, közösségi tánccal, vetítésekkel és workshopokkal ünneplik a tánc világnapját pénteken Csíkszeredában. Az eseményen a kortárs tánctól a baletten át a néptáncig felsorakoznak a táncművészet legkülönbözőbb műfajai.

Harmadik alkalommal szervezik meg Csíkszeredában a tánc világnapját. Az eseményt Fekete Bernadetta színművész ötlete nyomán első alkalommal 2019-ben tartották meg, majd egy év kihagyás után tavaly újra összegyűltek a tánc szerelmesei a Csíki Játékszín előtti téren. Mint az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Veress Albert, a Csíki Játékszín igazgatója elmondta: szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénynek és évente bővíteni a programkínálatot.Fotó: Mezey Koppány

A tánc világnapi programok szervezőcsapatának nevében Bordás Attila táncművész osztotta meg a részleteket. Mint elmondta: első alkalommal bővítették kétnaposra az eseményt. Pénteken különböző flashmobokkal készülnek a Csíki Játékszín előtti téren. Lesz afro- és néptánc flashmob, kortárstánc-performansz, ritmusgyakorlat, valamint meglepetés közösségi táncra is várják az érdeklődőket – osztotta meg a táncművész. Az esti közösségi tánc mindenki számára nyitott, mintegy ezer emberre számítanak – tette hozzá. 

Szintén újdonság, hogy pénteken tombolahúzást is tartanak, többek között fesztiváljegyeket, belépőket, tánctábori részvételt, és különböző termékeket lehet nyerni az esemény támogatóinak jóvoltából – emelte ki Zaiba Anikó, táncművész, koreográfus.

Szombaton a nap első felében workshopokat tartanak. Lesz hip-hop kurzus kezdőknek és haladóknak Zsombori Beáta Natália vezetésével, kortárs tánc Bordás Attilával. A műhelymunkákon a részvétel ingyenes, ugyanakkor előzetes bejelentkezéshez kötött. A helyszín a Tóth Larisa Táncstúdió és a Csíki Játékszín kamaraterme lesz szombaton 10 és 15 óra között. Szombaton este záróbulival végződik az eseménysorozat az ANT Barban – hangzott el.

Füleki Zoltán, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes igazgatóhelyettese elmondta: a társulat a korábbi években is igyekezett felhívni a világnapra a figyelmet előadásokkal és ezúttal is örömmel csatlakoztak a rendezvényhez.

A Tánc világnapjának részletes programja
Április 29. péntek

18:00 - 20:00 óra – villámcsődületek:
- Kortárs tánc reprezentáció - koreográfus: Bordás Attila (előadók: Zaiba Anikó tanítványai - Tóth Larisa Táncstúdió)
- Balett - koreográfia: Fazakas Nóra (Vámszer Géza Művészeti Népiskola)
- Ritmus gyakorlat - Harmadik figyelmeztetès diákszínjátszó csoport, Borsos Tamás vezetésével
- Néptánc flashmob - Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes
- Afro tánc - Zaiba Anikó tanítványai (Tóth Larisa Táncstúdió), koeográfia: Hăinealā - Szebeni Lenke
- Hip-Hop - koreográfia: Zaiba Anikó (Tóth Larisa Táncstúdió)
Helyszín: Színháztér és Kulissza Terasz
20:00 - 22:00 óra - Just Dance közösségi tánc
Helyszín: Színháztér és Kulissza terasz
21:00 óra – tombola sorsolás
Április 30. szombat
Kortárs tánc workshop Bordás Attila vezetésével
10:30-12:30 - haladó csoport (nincs korhatár)
13:00-15:00 - kezdő csoport (korhatár: 16+)
Helyszín: Csíki Játékszín Kamara terme
Hip-Hop Workshop Zsombori Beáta Natáia vezetésével
10:30-12:30 - kezdő csoport
13:00-15:00 - haladó csoport
Helyszín: Tóth Larisa Táncstúdió, Szakszerv. Műv. Háza (1. emelet)A workshopok ingyenesek. A részvétel regisztrációhoz kötött. A helyek száma korlátozott! Regisztrációs lehetőség: Április 26 -29 között, 10:00 - 15:00 óráig. Tel : 0746543932
21:00 - 03:00 óra Táncvilágnapi Party
Music: Dj Barna
Helyszín: ANT
Belépő: sulis = 10 Ron / felnőtt = 20 Ron

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?