Így ünnepli Csíkszereda a tánc világnapját

Szabadtéri villámcsődülettel és néptáncelőadással készülnek Csíkszereda kulturális intézményei a tánc világnapjára csütörtökön.

Közös táncra hívja a közönséget a Csíki Játékszín a tánc világnapján, csütörtökön 20.00 órától. Az esemény helyszíne a színház előtti tér, a rendezvényen való részvétel ingyenes és korosztálytól független.

A villámcsődület alkalmával egy ismert, világot bejárt koreográfia megtanulására vállalkozhatnak az érdeklődők. Zaiba Anikó koreográfus vezetésével a Jerusalema című slágerre tanulható meg az az egyszerű lépéssorozat, amelynek együtt táncolása nagyon sok közösséget összehozott és elvarázsolt világszerte.

Ezt közös táncolás követi a Just Dance nevezetű társasjáték. „A játék egyszerű és roppant szórakoztató: vászonra kivetített figurák táncát kell utánozni, velük egyidőben kell táncolni. Mindez természetesen ismert világslágerekre történik” – áll a színház felhívásában.

Az esemény a Csíki Játékszin és a TLT Art Life egyesület közös szervezésében a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlik.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az eseményen a Csíki Játékszín hivatalos fotósa készít képfelvételeket, amelyeket kizárólag dokumentációs céllal a rendezvény népszerűsítése érdekében használ majd fel a színház.

Erdélyi táncokat „kóstolhat” a közönség

Legújabb előadásával tiszteleg a csütörtöki világnap előtt a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. Az Erdélyi tánckóstoló alkotói a társulat tagjai, akik lehetőséget kaptak arra, hogy „elmerüljenek” egy-egy számukra kedves erdélyi táncanyagban. Miután elkészültek ezek az önálló alkotások, egységes műsorrá álltak össze  bemutatva a rendkívüli gazdagságú erdélyi néptánckultúra egy-egy szeletét. Az előadás magyarpalatkai, kalotaszegi, széki, Felső-Maros vidéki, kutasföldi, mezőkölpényi táncokat sorakoztat fel.

Az előadás csütörtökön 19.00 órakor kezdődik a Városi Művelődési Házban. Jegyek a Hargita Együttes székhelyén, valamint a bilete.ro oldalon kaphatók.

(Borítókép: Csíki Játékszín)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?