Forog az Erőss Zsolt özvegyéről készült film az erdélyi Pál Emőke főszereplésével

Erőss Zsolt hegymászó özvegyéről készül film. Csoma Sándor Sterczer Hildáról szóló, Magasságok és mélységek munkacímű mozijának munkálatai április végén kezdődtek – közölte a Nemzeti Filmintézet szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a forgatás a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával zajlik, a két főszereplő Pál Emőke és Trill Zsolt.

A Casting című többszörös díjnyertes rövidfilm rendezője, a Sára Sándor-díjas Csoma Sándor új alkotásában megtörtént eseményeket dolgoz fel. Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor Erőss Zsolt hegymászó eltűnt, és feleségére, Sterczer Hildára irányult a figyelem. Az alkotás a két kisgyerekkel magára maradt özvegy gyászfeldolgozási folyamatát és a házaspár különleges kapcsolatát mutatja be emlékképek formájában.Fotók: a Magasságok és mélységek Facebook-oldala

A forgatókönyvet is jegyző rendező saját tapasztalatokat gyűjtött a felkészülés során, amikor a Mount Everest alaptáborába, 5300 méter magasra mászott Nepálban. Bár a cselekmény hegymászók körében játszódik, és néhány látványos, az osztrák Alpokban felvett jelenetet is terveznek, a Magasságok és mélységek mégsem sportfilm, sokkal inkább érzelmi folyamatokat bemutató dráma, ami a gyászfeldolgozás mellett a médianyomás negatív hatásairól is szól.

A forgatás első szakasza Szentendrén indult, majd a Dömörkapu erdőben, Tóth Levente operatőr által felvett néhány külső jelenettel folytatódott. A következő hetekben a stáb a Ferihegyi repülőtéren és több budapesti helyszínen is forgat, ősszel pedig Ausztriában folytatja a munkát.

„Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen fontos és érzékeny témával foglalkozhatok, amelynek viszonylag kevés feldolgozása létezik a magyar filmtörténetben. A gyászfeldolgozás hiteles bemutatása komplex és nagy precizitást igénylő feladat, de a stáb tehetséges és lelkes emberekből verbuválódott, a színészekben csodálatos alkotótársakra leltem, ami nagyban megkönnyíti és el is mélyíti a munkát” - idézte Csoma Sándor rendezőt a közlemény.

A Magasságok és mélységek a JUNO11 Pictures gyártásában a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. A főszerepben az erdélyi származású Pál Emőkét láthatjuk, míg Erőss Zsoltot a Nemzeti Színház színésze, Trill Zsolt alakítja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?