Fesztiválozik a héten Nyárádszereda

Egy héten át félszáz program közül válogathatnak azok, akik Nyárádszeredába látogatnak július 22. és 30. között. A Nyárádmente Fesztiválon idén is minden korosztályt igyekeznek megszólítani, az érdeklődök zene, sport, hagyományőrzés és irodalom terén is megtalálhatják a kedvükre való programot.

A fesztivál a hétvégén elkezdődött egy gyerekeknek szóló közlekedésbiztonsági tájékoztatóval, majd Nyárádszereda főteréről gyalog- és biciklis túra indul Székelybőbe. Július 26-án a dabasi Gyóni Géza Irodalmi Kör lép színpandra a helyi művelődési házban, majd a helyi líceum udvarán szabadtéri mozi, késő este pedig csillagfigyelés lesz a sportpályán. Csütörtökön kerül sor a Nyárádmente Fesztivál hivatalos megnyitójára, ezzel együtt átadják a főtéri Szociális Házat, majd az új és kisvállalkozókat hívják egy szakmai találkozóra a művelődési otthonba. A napot ifjúsági könyvklubbal és karaoke esttel zárják.

Fotó: Nyárádmente Fesztivál

Az igazi fesztivál hangulat pénteken kezdődik a helyi termelők hagyományos kézműves vásárával, délelőttől népi gyermekfoglalkozásra hívják a kisebbeket, majd a déli harangszó után kezdetét veszi a nagyszínpadon a Székelyföldi Búzaösszeöntés ünnepélyes programja. Ezt követően kerül sor a VII. Táncol a Nyárádmente néptánctalálkozóra.

Az irodalomkedvelők Fábián Janka írónővel találkozhatnak július 28-án a művelődési otthonban, este a nagyszínpadon a Bekecs Néptánszínház a Helység Kalapácsa című előadására kerül sor, majd táncházra a Füles Pubban, ahol a talpalávalót a Tokos zenekar húzza. Késő este az Álljunk meg! zenekar koncertjére bulizhatnak a fesztiválozók, a bulizni vágyók pedig az Ifjúsági Udvarban Forika ütemeire rophatják.

Szombaton különböző sportrendezvények színesítik a programot. A nagyszínpadon az esti EgoSum és a 4S Street koncertje előtt helyi tehetséges gyerekek előadásaira, valamint díjazására kerül sor. Az Ifjúsági Udvarba pedig idén is megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő retro bulit, ahol a zenét Kazi biztosítja.

A Nyárádmente Fesztivál utolsó napján a legkisebbek is bulizhatnak a gyerekdiszkóban, amit habparty követ. Lesz két ifjúságnak szóló előadás: Miklós Csongor pszichológus Kinek sportol a gyerek? címmel, valamint egy drogprevenciós előadás a Maros megyei illetékes intézmények szakembereinek bevonásával.

A nagyszínpadon a fesztivál utolsó fellépői a Dinamik zenekar, valamint a Hooligans. A Nyárádmente Fesztivált tűzijátékkal zárják.

A fesztivál részletes programja ITT olvasható. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?