Ezekkel a fellépőkkel már biztosan találkozhatunk a Méra Világzenei Csűrfesztiválon

Bejelentette első fellépőit a Méra Világzenei Csűrfesztivál. Az évek során ikonikussá vált mérai Szarka-telken eddig ismeretlen hangszerek hangjára bulizhatnak az érdeklődők, olyan tájakról érkezett emberekkel, amelyeket nehezen lehetne egy vaktérképen megjelölni.

A mérai kavalkád idén sem hagyja cserben a világzenei csemegékre nyitott közönséget. Augusztus 1-4. között olyan zenekarok gondoskodnak a hangulatról, mint az autentikus magyar népzenét kísérletező kedvvel megszólaltató Góbé (HU), a hamisítatlan balkán rezes hangzást pedig a dél-szerbiai Bojan Krstić Orchestra (SRB) biztosítja.

Forrás: Méra Világzenei Csűrfesztivál

Nem maradhatnak el a hagyományos cigányzenei ütemek sem, a Kale Lulugyi (HU) a magyar tájak roma zenéjével érkezik, míg a Manush egyenesen Chiléből sajátos gipsy-jazz fúzióját hozza a mérai csűrszínpadra. A venezuelai, perui, chilei és magyarországi tagokból álló Alacalufe Band hagyományos dél-amerikai dallamokkal szórakoztatja a közönséget, a prágai Der Šenster Gob (CZ) zenei stílusa pedig a klezmertől egészen az újabb cigány trad-jazz dallamokig és dalokig terjed.

Egy kiemelkedő táncszínházi produkció is helyet kap a csűrszínpadon: A Duna Művészegyüttes Szerelmünk, Kalotaszeg című előadása a térség kiemelkedő táncosainak és zenészeinek sorsából, életéből, mikrotörténeteiből merít, ezek által igyekszik feleleveníteni egyéniségüket. A koncertek és előadások után a kalotaszegi zenészek és a Katlan zenekar (RO) alapozza meg a hajnalig tartó táncház hangulatát, az afterpartin pedig mások mellett (Columbia) keveri az afrikai, latin és elektrotropikus zenét.

Forrás: Méra Világzenei Csűrfesztivál

A szervezők hamarosan további fellépőket jelentenek be a Méra Világzenei Csűrfesztivál Facebook- és Instagram-oldalán.

Június 15-ig kedvezményes áron lehet négy napos bérletet váltani a rendezvényre, ezt követően emelkednek a jegyárak. Bővebb információk a fellépőkről, és jegyvásárlás a fesztivál honlapján olvashatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?