Ezek a rendezvények lesznek idén Kézdivásárhelyen

Rábólintott a kézdivásárhelyi tanács az idei köztéri rendezvények listájára, amit a törvény szerint előzetesen el kell fogadjon a helyi döntéshozó testület. Idén is lesz március 15-ei ünnepség, majd motorostalálkozó, hőlégballon-fesztivál és természetesen városnapok is.

Nem szűkölködik szabadtéri rendezvényekben idén sem a céhes város, számos rendezvény időpontját fogadta el legutóbbi ülésén a helyi képviselő-testület. Újdonság az, hogy az eddig ismert Őszi Sokadalom „megszűnik”, helyette immár csak a Sokadalom nevet viseli a városnapok és az előzőekben megszokottnál korábbi időpontban tartják meg.

Március 15. | A szerző felvételei

A legközelebbi szabadtéri rendezvény a március 15-ei ünnepség lesz: rendhagyó módon ezen a napon tornaterem-avató ünnepséget tartanak a reggeli órákban, de sorra kerül a szokásos, a környékbeli települések lovas-szekeres felvonulásával „színesített” központi rendezvény is. Az ünnepségen két díszmeghívott biztosan jelen lesz: a szervezők idén Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt és Cseke Attila vidékfejlesztési minisztert is meghívták Kézdivásárhelyre.

Áprilisban virágárusok töltik meg a főteret: 20–22. között kerül sor a Virágvarázs nevet viselő tematikus vásárra, aminek utolsó napján (azaz 22-én) a Zöld Napot szervez az azonos nevű egyesület. Május első hétvégéjén (3–7. között) tartják a Kézdivásárhelyi Sportegyesület napjait, június 1-jén és 2-án pedig a legkisebbeknek szól a Gyerkőcnap. A városnapok neve ezentúl csak Sokadalom: nem ősszel, hanem június 28. és július 2. között szervezik meg a nagyszabású rendezvényt. Ennek keretében (július 1-jén és 2-án) gasztronómiai fesztivál helyszíne lesz a Kicsid Gábor Sportcsarnok. A városban már hagyománya van a motorostalálkozó szervezésének is: Kiss Levente, alias Béka és baráti köre július 14–16. között várja a kétkerekűek szerelmeseit a Free Frog’s Riders Bikers Weekend nevet viselő rendezvényre. Augusztus első hétvégéjén a városhoz tartozó Nyujtódon tartják a Háromszéki Lovasnapokat, amely tavaly is igen látványosra sikeredett.

Szeptember 15–17. között nem kevésbé látványos rendezvény lesz Kézdivásárhely: a tavaly első alkalommal tető alá hozott, érdeklődők ezreit Kézdivásárhelyre vonzó hőlégballonok fesztiválját idén is megtartják. Októberben az aradi vértanúkról és az 1656-os forradalomról lesznek megemlékezések (október 6-án, illetve 23-án), 26-a és 28-a között őszi virágvásárt is tartanak, ezt szokás szerint azért szervezik meg, hogy a halottak napja előtt színesebb és nagyobb palettából tudjanak választani a város lakói.

Decemberben pedig egy, a téli ünnepekhez kapcsolódó rendezvénysorozat startol el, 2-án veszi kezdetét a szokásos adventi gyertyagyújtás, 3-án szintén adventi ünnepséget tart a Tegyünk Kézdiszékért tömörülés. December 5-én indul útjára a város Mikulása, 22-én megnyílik a karácsonyi gyermekváros a Wilhelm Wegener-parkban. Az év utolsó napján a Helyi Kulturális és Fejlesztési Egyesület szervezésében szilveszteri bulira kerül sor a központban.

A felsoroltakon kívül minden második szombaton helyi termékeket lehet vásárolni a hagyományos vásárban, ez a rendezvény töretlen sikernek örvend évek óta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?