Erdélyi turnéra indul a Yorick Kortárs Magyar Dráma-díjas előadása

A marosvásárhelyi Yorick Stúdió ismét műsorra tűzi a Lázadni veletek akartam című előadását, amely elnyerte a 2022-és Kortárs Magyar Dráma-díjat. A produkciót Sebestyén Aba rendezte.

A marosvásárhelyi közönség április 16-án és 22-én várjuk este 19 órától láthatja a produkciót a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színházának nagytermében. Brassóban április 23-án játsszák a Redut Kulturális Központban, 24-én pedig Sepsiszentgyörgyön is megtekintheti a közönség a Tamási Áron Színház nagytermében, 17 órától.

A marosvásárhelyi előadásokra a jegyfoglalás a 0755388876-as telefonszámon vagy a Yorick Stúdiónak írt Facebook-üzenetben lehetséges, a jegyek ára 30 lej, diákoknak 15 lej.

Bódi Attila Lázadni veletek akartam című regényét Barabás Olga alkalmazta színpadra. A történet a Ceaușescu-diktatúra utolsó heteiben játszódik, ennek a reménytelen időszaknak a legmélyebb és legsötétebb bugyrait mutatja meg a legérzékenyebb korosztályon, a kamaszok szemén keresztül.Fotó: Kelemen Kinga

Három érettségi előtt álló fiú az élet szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a lázadónak született Péter, a hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra. Harminc évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik valódi következményeivel.

„30 év után, amikor egyre inkább elhalványul az akkori történelem tapasztalata, egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mi miért történhetett meg és annak mi a következménye, nagyon fontos ismét beszélni erről. Felidézni, mesélni, gondolkodni róla. Tükröt tartani” – olvasható az előadás beharangozójában.

Sebestyén Aba nem csak rendezte az előadást, hanem játszik is benne, László Csaba és Szász Csaba mellett. A zenét Cári Tibor és Szász Csaba szerezte, a díszlet- és jelmeztervező Sós Beáta, az operatőr Komesz Szilvia egyetemi hallgató, a rendezőasszisztens Talán Vanda egyetemi hallgató, a hangosító Incze Róbert, a fénytechnikus Kovács Attila.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?