Erdélyi turnéra indul a Magyar Állami Népi Együttes

A Magyar Állami Népi Együttes november 10-16. között Erdélyben, öt város hat helyszínén vendégszerepel.

„A Magyar Állami Népi Együttes, a Hagyományok Háza és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány vezetése idén döntött egy erdélyi fellépéssorozatról. Az elhatározást egyrészt az motiválta, hogy jó ideje nem vettünk részt erdélyi hosszabb turnén, másrészt ismét meghívást kaptunk a sepsiszentgyörgyi XXXIII. Népzene- és Néptánctalálkozóra, amin már korábban is részt vettünk. Legutóbb a Megidézett Kárpátalja produkciót fogadta kedvezően az ottani közönség. Ezúttal november 10-én a Hajnali hold című darabbal mutatkozunk be, másnap este pedig az erdélyi témájú Kolozsvári piactéren című produkcióval készülünk a fesztiválra” – mondta Hetényi Milán, az együttes énekes-szólistája. A Néptáncaink nyomában című, interaktív ismeretterjesztő programot november 11-én tűzték műsorra. A fiataloknak szóló előadás célja, hogy az ifjabb nemzedék is a tiszta forrásból ismerhesse meg a néphagyományt.

Fotó: Csibi Szilvia

A tervezés időszakában fogalmazódott meg az ötlet, hogy több helyen is bemutassák a Hajnali hold című darabot. Egy erdélyi turné körvonalazódott, így Sepsiszentgyörgy mellett Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen és Aradon is bemutatkoznak.

„A Hajnali hold egy nagyon komplex táncszínházi darab, amiben a néptánc mellet a kortárs táncelemek, a közös éneklés és a prózai-drámai részek is helyet kapnak. A Hajnali hold egyben a női léleknek, a nők életciklusainak lírai bemutatása. Az összeállítás a neves erdélyi koreográfus-rendező Orza Calin kezét is dicséri. Az erdélyi felmenőkkel büszkélkedő művésszel korábban is eredményesen dolgoztunk, itt említhetem például az Édeskeserű című, 2009-ben bemutatott produkciót, aminek társ-koreográfusa volt” – tette hozzá Hetényi Milán.

Fotó: Dusa Gábor

November 10-én Sepsiszentgyörgyön, november 13-án Csíkszeredában, november 14-én Székelyudvarhelyen, november 15-én Marosvásárhelyen, november 16-én pedig Aradon szerepel az együttes. Az előadások 19 órától kezdődnek.

Bővebb információk a jegyvásárlásról erre a linkre kattintva találhatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?