Kibeszélő – Szólj bele az EU-ba!

Kibeszélő – Szólj bele az EU-ba! címmel Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője olyan rendezvénysorozatot szervez, amelynek célja, hogy meghallgassa a véleményeket, panaszokat, kérdéseket az Európai Unióval és döntéseivel kapcsolatban, és lehetőség szerint válaszoljon ezekre a felvetésekre.

Az első két találkozó helyszíne és időpontja: pénteken 18 órától a marosvásárhelyi G. Caféban; szombaton 11 órától a csíkszeredai Grand Cafféban (Kossuth Lajos u. 26.).

A meghívóban azt írják, hogy az Európai Unióról nagyon sok hírt látunk-hallunk, és mindenkinek van egyfajta véleménye a Brüsszelben hozott döntésekről. Az RMDSZ európai parlamenti képviselőinek célja, hogy erdélyi ügyeinket elvigyék Brüsszelbe, a döntéseket lehetőség szerint a magyar közösség érdekeinek megfelelően befolyásolják, az uniós lehetőségeket pedig hazahozzák. Kint a bajokról, itthon pedig az előnyökről beszélnek, és ezeket a híreket a széles nyilvánossággal is megosztják.

Mindazonáltal a felmérések azt mutatják, hogy az erdélyi magyarok közül sokan csalódtak az EU-ban. Vincze Lorántnak, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjének meggyőződése, hogy szembe kell nézni a felmerülő kérdésekkel és válaszolni kell rájuk, hiszen a közösség érdeke beleszólni az uniós ügyekbe – áll a meghívó szövegében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?