Erdélyi turnéra indul Kodály-előadásával a Győri Balett

Hétállomásos erdélyi turnéra indul május második felében a Győri Balett. A társulat a Romance - Kodály Zoltán műveire című előadásával lép fel.

„Velekei László Seregi- és Harangozó-díjas, Érdemes művész nagysikerű Kodály című darabjának újragondolásával született meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiája, méltó módon tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt. Az előadás betekintést enged a zeneszerző munkásságának minden részletébe, és felvillantja a magyar népi hagyományok szerepét az egyén és a közösség életében” – olvasható a társulat honlapján.

Az előadásban elhangzik a Megöltek egy legényt című népdal, Kodály Zoltán művei közül pedig a Csendes mise – Introitus, az I. Vonósnégyes Op. 2. III., a Lírikus románc, az Intermezzo, a Galántai táncok és az Esti dal.

A fény- és látványtervben is közreműködő Velekei László koreográfus mellett az előadás munkatársai: Kara Zsuzsanna asszisztens, Baracsi Orsolya jelmeztervező, Hécz Péter fénytervező, Vidos Tibor látványtervező, Csepi Alexandra dramaturg.

Táncolják: Matuza Adrienn (Özvegy), Artem Pozdeev (Férj), Jekli Zoltán, Harangozó-díjas (Férj); nők: Marjai Lili Anna, Herkovics Eszter Adria, Tatiana Shipilova, Tüű Barbara, Tetiana Baranovska, Guti Gerda; férfiak: Engelbrecht Patrik, Luigi Iannone, Daichi Uematsu, Gémesi Máté, Szentiványi Richard, Thales Henrique. Közreműködik Pál Eszter népdalénekes (Megöltek egy legényt, Esti dal).

A  turné állomásai:
Május 19.  - Kolozsvári Magyar Opera, Kolozsvár
Május 21.  - Brassói Opera, Brassó
Május 23.  - Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy
Május 25.  - Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Székelyudvarhely
Május 26.  - Vigadó Művelődési Ház, Kézdivásárhely
Május 27. - Szakszervezetek Művelődési Háza, Csíkszereda
Május 29.  - Nagykárolyi Művelődési Központ, Nagykároly

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?