20 ország több mint 200 balettművésze szeretne a Iași-i operában dolgozni

A Iași-i Nemzeti Opera 15 balett-táncosi állást hirdetett meg, a felhívásra 20 országból több mint 200 táncos jelentkezett, jelentette be az intézmény a Cultura la dubă portál szerint.

Az opera balett-társulatának meghirdetett pozícióira 243 táncos jelentkezett, Románia mellett Oroszországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Japánból, Kínából, Nagy-Britanniából, Németországból, Spanyolországból, Olaszországból, Portugáliából, Hollandiából, Belgiumból, Finnországból, Bulgáriából, Kanadából, Ausztráliából, Argentínából, Brazíliából, Fehéroroszországból és Grúziából.Forrás: a Iasi-i opera Facebook-oldala

A jelentkezők közül 87-en jutottak tovább a végső fordulóba, amelyet vasárnap, június 20-án szerveznek meg.

A korrupciós botrány miatt eltávolított Betrice Rancea után a Iași-i Nemzeti Operának megbízott menedzsere van. Daniel Șandru szerint a nagyszámú jelentkező a versenyvizsgák átlátható módon való megszervezésének köszönhető, és úgy gondolja, hogy ezt igazi sikerként könyvelheti el az intézmény, hiszen bebizonyosodott, hogy nem csak hazai szinten számít.

A versenyvizsgázókat Cristina Nicoleta Demian (Gheorghe Dima Zeneakadémia), illetve Eugen Gîrneţ és Rosemarie Stocec Bot koreográfusok bírálják el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?