A Diótörővel kezdi az új évet a Kolozsvári Román Opera

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt maradandó élményt nyújthat a Kolozsvári Román Opera évkezdő produkciója, a Diótörő című balett-előadás.

A nagy orosz romantikus zeneszerző, Pjotr Iljics Csajkovszkij halhatatlan műve a világ színpadainak egyik leggyakrabban játszott előadása, amelynek E.T.A. Hoffmann által írt történetét jégbalett, film, rajzfilm és sok-sok képeskönyv is megörökítette már.  

Stahlbaum tanácsos házának szalonjában nagy társaság gyűl össze karácsony szentestéjén. Végre kinyílik az ajtó, és a gyerekek megrohamozzák a karácsonyfa alatt álló ajándékokat. Mindenkinek jut valami, de Marika a legjobban egy diótörőnek örül. Este a szobájába is magával viszi, gyöngéden lefekteti a bábut. A diótörő álmában megelevenedik, és vele együtt a gyermeki fantázia teljes mesevilága életre kél. A mesevilág főhősnője persze ő maga, aki álmában nem kislány már, hanem gyönyörű hercegnő…Hercege pedig a daliává átváltozott Diótörő herceg.

Balett-előadás lévén, a produkció megértése nem ütközik nyelvi akadályokba, így magyar gyerekeknek és szüleiknek is ajánljuk.

Az előadás pénteken, január 8-án este fél 7-kor (18.30) kezdődik a Kolozsvári Román Operában.

 

Kimaradt?