banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Erdély több városában is bemutatják Orbán Balázs legújabb könyvét

Orbán Balázs Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című könyvét mutatják be Erdély három városában is. Január 11-én Nagyváradon, 12-én Kolozsváron és 13-án Sepsiszentgyörgyön lesz szó a világra váró új politikai játszmákról.

Az MCC Press gondozásában megjelenő mű alapállítása szerint a 21. század során új, a korábbinál kiegyenlítettebb világrend jön létre. A hidegháborút követően szuperhatalmi státuszba került Amerikai Egyesült Államok egyeduralma meginog, riválisai megerősödnek, a geopolitika eddig ismert viszonyai összekuszálódnak – új játszma indul, új nyertesekkel. Orbán Balázs úgy véli, a dominanciáját elveszítő Nyugat rosszul reagál ezekre a kihívásokra: bezárkózik, az összekapcsolódás helyett a szétválasztás mellett tör lándzsát. A szerző szerint ez a politika nem szolgálja sem a Nyugat, sem pedig Magyarország érdekeit.

Fotó: Orbán Balázs Facebook-oldala

Mit tehetünk akkor, ha épp legközvetlenebb szövetségeseink terelnek minket az alapvető érdekeinkkel ellentétes irányba? Ilyenkor van szükség igazi magyaros vezércselre, amely egy csapásra fordít a helyzeten. Ennek a stratégiának a lényegét tárja elénk a Huszárvágás, illetve ezt a kérdést járja körül a szerző könyvbemutató előadása és az utána következő beszélgetés.

Orbán Balázs jogász, politológus, országgyűlési képviselő, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója. Korábban a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója és a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára volt. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanácsadó Testületének az elnöke, továbbá a Magyar Külügyi Intézet munkájának kormányzati felügyeletét is ellátja. Első önálló könyve, A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye magyarul több kiadást megélt, emellett angolul, németül, franciául, olaszul és lengyelül is megjelent.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?