Darvay Tünde kiállítása a Kolozsvári Rádió Galériájában

Darvay Tünde A fák színes élete című kiállítása nyílik meg január 11-én, csütörtökön a Kolozsvári Rádió Galériájában. A tárlatot Márton Evelin író méltatja.

Január 11-25 között lesz megtekinthető Darvay Tünde A fák színes élete című kiállítása a Kolozsvári Rádió Galériájában. Az erdélyi magyar festőművész tanulmányait a nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnáziumban kezdte. Utána két évig Bölöni Vilmos grafikus és díszlettervező magántanítványa volt, majd 1998 és 2003 között a kolozsvári képzőművészeti akadémiára járt. 2004 és 2017 között férjével az Amerikai Egyesült Államokban élt, és aktív festőművészként tevékenykedett. 2017-ben visszatértek Kolozsvárra, ahol folytatta festőművészi tevékenységét: a Szivárvány és a Napsugár gyermekirodalmi lapok illusztrátora lett, 2018-tól pedig a Cimbora diáklapé is.

Festményeinek többnyire egyedi formájú rámákat készít, amelyek nem keretbe szorítják, hanem inkább kiegészítik a kompozíciót. Sokszor szabálytalan alakú falemezekre fest, amelyeket kedve szerint alakít. Képei általában a mindennapi élet eseményeit idézik, de olykor ihletet merít a magyar népmesékből, valamint a görög-római mitológiából is.

(Nyitókép: Darvay Tünde munkája)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?