Csíkszeredában újra „divat a népviselet” – rendhagyó bemutatóra hív a Hargita Együttes

Rendhagyó népviselet-bemutatóra hívja közönségét a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A színpadon hagyományos népviseletekkel és modern szemléletben újragondolt népviseletdarabokkal is találkozhatnak a nézők.

A Hargita Együttes rendhagyó népviselet-bemutatója nem előzmény nélküli, Divat a népviselet címmel 2015-ben már készült egy bemutató. Mint a szervezők fogalmaztak, az akkori rendezvény „jókedvű játékossága és a variációk lehetősége” hagyott számtalan ötletet a kezdeményezőkben.

Decemberben újra színpadra kerül a népviseletek egy újabb válogatása, kiegészülve a „kézimunkának becézett lakásdekorációk ihlette fantáziakollekcióval”.

„A színpadon hagyományos népviseletekkel, modern szemléletben újragondolt népviseletdarabokkal és a csipkék, varrottasok játékos összeállításával találkozhatnak a nézők. Mindezeket a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes fonja vidám koszorúba, amelyet meghívott vendégeink díszítenek” – olvasható a program ajánlójában.

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes új Divat a népviselet bemutatója 2021. december 21-én és 22-én 19 órakor tekinthető meg a csíkszeredai Városi Művelődési Házban. Belépőjegyek a bilete.ro oldalon vásárolhatók. Helyfoglalás a hargitaneptanc@gmail.com e-mail címen, vagy a 0747082750 telefonszámon lehetséges. Jegyárak: 25 lej – teljes értékű jegy, 15 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak, felnőtt csoportoknak 10 főtől 20 lej/fő, nyugdíjas és gyerek csoportoknak 10 főtől 10 lej/fő.

(Borítókép: Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?