Cannes-i filmekkel várják a közönséget a kolozsvári Victoria, Arta és a Dacia mozikban

A Les Films de Cannes fesztivál október 27. és 29. között tér vissza Kolozsvárra egy 14 filmből álló válogatással. A világ legrangosabb filmfesztiváljának hetedik kolozsvári kiadására válogatott filmjeit a a Victoria–, a Művész– és idén először a Dacia moziban vetítik.

Alig néhány hónappal a cannes-i világpremierek után, a kolozsvári közönségnek lehetősége lesz megnézni az év legfontosabb filmjeit, amelyeket a kritikusok és a közönség is egyaránt értékelt.

Fotó: a szervezők

A 2023-as Arany Pálma-díjas Egy összeomlás anatómiája (L'Anatomie d'une Chute) című francia film Justine Triet rendezőtől, a berlini Arany Medve 2023 győztes filmje, a Sur l'Adamant fracia dokumentumfilm Nicolas Philibert rendezőtől, és a Jeanne du Barry csupán három cím azok közül, amelyeket megtekintheti a kolozsvári közönség. Az előbbikhez csatlakoznak a zsűri FIPRESCI-díjjal kitüntetett, a legjobb női és férfi alakításért díjazott filmek is.

Cristian Mungiu rendező, a Les Films de Cannes projekt 14 évvel ezelőtti kezdeményezője csütörtökön, október 26-án Kolozsváron mutatja be Tania Ionașcu, a nagymamám (Tania Ionașcu, bunica mea) című könyvét, amely egy életrajzi mű. A rendezvényt a Humanitas Könyvesboltban tartják este fél héttől.

A Les Films de Cannes à Cluj Napoca filmjeinek részletes leírása, valamint a vetítések ideje megtalálható a Cinema Victoria, a Cinema Arta és a Cinema Dacia mozik oldalán, továbbá a filmedefestival.ro oldalon is.

A Cinema Arta vetítéseire jegyek itt, és a mozi jegypénztárában kaphatók. A Victoria mozi vetítéseire,jegyek itt és a pénztárban vásárolhatók. A Cinema Dacia minden vetítésére ingyenes a belépés.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?